paginakop sub adhd

ADHD test

ADHD test

Als je op een zoekmachine ‘ADHD test’ of ‘ADHD test kinderen’ intypt, kom je tientallen zelftests tegen. Let op: de uitkomst van die test is géén diagnose. Een diagnose stelt een behandelaar van een gespecialiseerde instelling, zoals wij van Youz, na onderzoek.

ADHD test online

Online zijn tientallen tests beschikbaar die je kunt invullen. Zo'n test is gemaakt op basis van de kenmerken van ADHD. Herken je jezelf hierin of heb je zo'n online test gedaan en de uitkomst is ADHD, praat dan eerst met je ouders of met je huisarts. Herkennen die de kenmerken van ADHD bij jou? Je huisarts kan je dan doorverwijzen naar instellingen die wel een professionele diagnose mogen stellen en ook behandelingen aanbieden voor je ADHD. Youz is zo'n professionele instelling. Jij kunt met een verwijsbrief die je van je huisarts krijgt zelf contact opnemen met ons. Meld je hier aan.

Vragen ADHD test online

Omdat ADHD vaak wordt vastgesteld bij jonge kinderen, zijn de testen die je vindt op internet meestal gericht op de ouders. De vragen die bijna altijd voorkomen zijn:

  • Is uw kind meestal onrustig? (Bijvoorbeeld: gejaagd, moeite met stilzitten, friemelen, veel sporten of beweeglijk zijn).
  • Heeft uw kind meestal de neiging eerst te doen en dan pas na te denken? (bijvoorbeeld: dingen eruit flappen, teveel geld uitgeven of ongeduldig zijn)
  • Heeft uw kind vrijwel altijd concentratieproblemen? (bijvoorbeeld: snel afgeleid zijn, dingen niet afmaken, snel verveeld, vergeetachtig of chaotisch zijn). Is dit altijd zo geweest?

Behandeling van ADHD bij kinderen

Als je ADHD hebt kun je hiervoor behandeld worden, bijvoorbeeld met medicijnen. Je ouders krijgen uitleg en begeleiding over hoe ze het beste met je ADHD kunnen omgaan. Zowel jij als je ouders zijn bij Youz aan het goede adres voor behandeling en begeleiding. Bij Youz werken professionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van ADHD bij jongeren.