paginakop angsstoornis sub

Moeder over faalangst zoon

Moeder over faalangst zoon

'Erik is nu een heel ander kind. Hij loopt nu met zijn borst vooruit.'

Enorme overgang

"Erik was een makkelijk ventje die heel serieus in het leven stond. Hij was erg goed op school en wilde alles heel goed doen. Toen hij naar de middelbare school ging was dat een enorme overgang voor hem. Hij vond dat heel zwaar. Erik was een vroege leerling, maar dat was nooit een probleem geweest."

Misselijk

"Nadat Erik na de voorjaarsvakantie zei dat hij niet naar school wilde en er misselijk van werd, begon ik iets te vermoeden. Hij voelde zich inderdaad niet lekker en had hoofdpijn. Nadat hij een tweede keer ziek werd, dacht ik: hier klopt iets niet. Ik vroeg of hij geplaagd of bedreigd werd. Dat was niet zo, maar hij kon zelf ook niet uitleggen waarom hij zich zo slecht voelde. Op hele slechte dagen gaf hij zelfs aan dat hij niet meer wilde. Dat hij zo niet wilde leven. Mijn hart brak, ik kon niet geloven dat mijn kind zulke negatieve gedachten had."

Gelijk een klik

"De mentor van zijn school wilde hem graag spreken en na hun gesprek zei ze gelijk dat hij last had van faalangst. Ze bood een faalangstcursus aan, maar daar zaten alleen maar meiden bij en dat vond Erik helemaal niks. Via de huisarts kwamen we bij Youz terecht. Dat is nu een half jaar geleden. Hij had gelijk een klik met de behandelaren. Die meiden zijn echt fantastisch. Ze zeiden dat hij het heel snel oppakte. Erik is nu een heel ander kind. Waar hij eerst met hangende schouders de behandelkamer inliep, loopt hij met zijn borst vooruit."