Youz is er voor iedereen in ons gezin

Zo werkt Youz

Ervaringen

Hulp bij psychische klachten

Praktische zaken

Mijn gezin/kind heeft hulp nodig 

Heeft jouw kind (ernstige) psychische klachten of verslavingsproblemen? Youz kan jou en jouw kind helpen met een behandeling op maat. We behandelen zo intensief als nodig en zo kort als mogelijk en ook het gezin wordt bij de behandeling betrokken. We werken op poli’s en digitale platforms, maar we bieden ook hoogspecialistische geestelijke gezondheidszorg, opname en crisisopvang. We doen er alles aan om jouw kind te helpen, zodat het zo snel mogelijk zijn of haar leven weer kan oppakken.

Jouw kind kan bij ons behandeld worden voor onderstaande problematiek:

Behandeling op maat

Ieder kind is anders. Daarom krijgt elk kind dat bij Youz komt een behandeling op maat. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in psychische en psychiatrische stoornissen bij baby's, peuters, kleuters, kinderen, pubers en (jong)volwassenen. Je kunt vertrouwen op verantwoorde zorg en goede dienstverlening.

Voor wie?

Baby's, peuters, kleuters, kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met psychische stoornissen kunnen bij ons terecht. Onderzoek en behandeling vinden vrijwel altijd plaats in nauwe samenwerking en overleg met de ouders. Iedereen die belangrijk is voor het succes van de behandeling, betrekken we erbij mits daarvoor toestemming gegeven is.

Je kind aanmelden voor een behandeling

Voor een behandeling bij Youz is een verwijsbrief nodig van de huisarts, medisch specialist of van de gemeente. Ook hebben we een identiteitsbewijs nodig. Dat is een wettelijke verplichting: iedereen die in zorg komt bij een instelling, moet zich identificeren. Dat geldt ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. Jij en je kind legitimeren zich met: een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart, (brommer)rijbewijs of een vreemdelingendocument. Heb je geen legitimatiebewijs en je kunt er geen aanschaffen (bijvoorbeeld omdat je geen geld hebt), ga dan naar een wijkteam of de gemeente met de vraag of zij je kunnen helpen.

Is je kind 18 jaar of ouder? De hebben we ook een verzekeringsbewijs nodig. De volgende stap is aanmelden. Daarna volgt een gesprek met jou en jouw kind. We kijken of Youz de meest geschikte organisatie is om de problemen te behandelen. Als dit niet zo is, overleggen wij met andere zorgverleners die je wel verder kunnen helpen.

Intake en diagnose

Vervolgens start een intakefase. Tijdens deze intake onderzoeken we de problemen en brengen we de vragen en problemen in kaart. Daarna stellen we vast wat er aan de hand is; dit is de diagnose. Vervolgens maken we een behandelplan. Dit doen we samen met jou als ouder en afhankelijk van de leeftijd van je kind ook met hem of haar.

Onze locaties

Zoek jouw vestiging

Contact

Wij staan je graag te woord