Gezin

Wist je dat 7% van de kinderen een psychisch probleem heeft?

Van verwijzing tot behandeling

Niemand is hetzelfde. Daarom krijgen alle kinderen en jongeren bij Youz een behandeling op maat. Voordat we elkaar ontmoeten heb je een verwijzing van de huisarts, wijkteam of jeugdteam of andere arts nodig. We gaan met elkaar in gesprek om samen de klachten en vragen in kaart te brengen. Daarna starten we een onderzoek, en stellen we een zogeheten diagnose. Lees meer over de intake en diagnose.

Ouderbegeleiding

We bieden begeleiding en behandeling aan alle ouders, verzorgers en broers en zussen van kinderen die bij ons in behandeling zijn. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Ouders en autisme

Een oudercursus in de vorm van psycho-educatie en vervolgtrainingen waarbij de ouders meer leren over het omgaan en opvoeden van hun kind. Deze trainingen geven we o.a. bij het Sarr voor kinderen met een normale intelligentie en een verstandelijk beperking en autisme.

Online psycho-educatie

Ook online bieden wij begeleiding voor ouders die je kunt volgen wanneer het je uitkomt.

Brusjesgroep

Broertje + zusje = brusje. In de brusjesgroepen krijgen de broers en zussen informatie over de diagnose autisme of ADHD die bij hun broer of zus gesteld is. Wat is autisme of ADHD precies? Hoe ga je daar als broer of zus goed mee om? En hoe kun je voor jezelf opkomen? Daar gaan we mee aan de slag bij de brusjesgroep.

Zelfvertrouwen vergroten

Kim Molenaar, vaktherapeut bij Youz, is geïnterviewd door het tijdschrift Vriendin over hoe je het zelfvertrouwen van je kind kunt vergroten. “Ik denk dat overdaad schaadt wat complimentjes betreft. Ik snap dat veel mensen denken dat complimenteren het beste is wat je kunt doen bij je kind, maar je mag ook best kritiek geven.”

Gratis begeleiding

Wil je met een onafhankelijk persoon praten over je specifieke situatie? Je kunt gratis informatie, advies, begeleiding en bemiddeling krijgen van een Familievertrouwenspersoon. De Familievertrouwenspersoon steunt je in je contact met Youz.

Praktische informatie

We hebben de meest gestelde vragen van ouders over praktische zaken op een rij gezet. Op deze pagina staat ook uitleg over vergoedingen.