Online hulp

Youz Online

regulier-meisje-ipad.png

Vanuit je eigen omgeving behandeling volgen? Dat kan!

Youz biedt online hulp aan kinderen, jongeren en ouders. Een voordeel van deze digitale zorg is dat je snel kunt starten met je behandeling, waar en wanneer dat uitkomt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een smartphone, tablet, laptop of computer met camera en internetverbinding.

Lees hier de verhalen van Inger-Elze en Angela. Zij behandelen 100 procent online.

Wij bieden verschillende vormen van online hulp, afgestemd op jouw voorkeuren en situatie. Je individuele gesprekken met je behandelaar kunnen zowel online als op een van onze vestigingen plaatsvinden. Wanneer je bij Youz in behandeling bent, kun je een deel van je behandeling volledig online doen:

 • Online psycho-educatiegroepen
  Je leert wat een specifieke stoornis inhoudt en hoe je daarmee omgaat. Je krijgt meer grip op je eigen leven en je kunt je gedrag aanpassen doordat je meer zelfkennis hebt.
 • Online behandelgroepen
  Je volgt je behandeling samen met andere jongeren die vergelijkbare klachten hebben. Je kunt ervaringen uitwisselen en vaardigheden oefenen met anderen. Onderlinge steun en van elkaar leren zijn belangrijke voordelen van groepsbehandeling.
 • Online individuele behandeling
  Je werkt samen met je behandelaar aan het aanpakken van je klachten. We richten ons daarbij op het verhelpen van de klachten en gaan aan de slag met je sterke kanten.
 • Online ouderbegeleiding
  ​​​​​​​Er is individueel en groepsaanbod voor ouders met specifieke opvoedvragen.                        

Deze behandelingen worden gegeven volgens de Live Online Leren methodiek. Via een online behandelkamer heb je contact met je behandelaar en andere deelnemers. De behandeling is interactief, je wisselt ervaringen met elkaar uit en doet samen oefeningen en opdrachten.

Wij zorgen ervoor dat je online behandeling net zo warm en betrokken voelt als een face-to-facebehandeling. Naast de online sessies met je behandelaar ga je zelfstandig aan de slag met je behandeling. Alle behandelaren van Youz Online zijn opgeleid tot online behandelaar en weten dus goed hoe ze jou online de beste hulp kunnen geven.

Heb je vragen over online behandeling? Neem dan contact met ons op of stuur een mail naar: youzonline@youz.nl