Paginakop youz verslavingszorg

Klinische opname

Klinische opname

De Youz kliniek (in Rotterdam) is een open kliniek voor iedere jongere tussen de 16 en 24 jaar waarbij behandeling op één van onze poliklinieken niet mogelijk is omdat er teveel problemen zijn. Deze problemen kunnen een combinatie zijn van problemen in de relatie met familie en vrienden, problemen op school of werk en lichamelijke of psychische klachten.

Een behandeling op de Youz kliniek kan soms nodig zijn om de "rust" te creëren voor je kind en voor jou en jouw omgeving zodat de problemen goed in kaart kunnen worden gebracht en kunnen worden aangepakt.

Behandeling 

In de eerste periode in de kliniek wordt met name gewerkt aan het ontgiften van het lichaam. Deze periode wordt ook wel de detoxfase genoemd. Deze fase duurt gemiddeld drie weken. Na de detoxfase gaat je kind over naar de behandelgroep als een langere opname nodig is of gaat hij/zij met ontslag en zet de behandeling voort op de polikliniek.

Kliniek

De Youz kliniek ligt aan de Prins Constantijnweg 131 in Rotterdam. Het is onderdeel van de Boumankliniek van Antes. De cliënten van de Youz kliniek mogen gebruik maken van alle faciliteiten van de kliniek zoals de Sportruimte, de Crea-ruimte, de keukens, etc.