Trauma symptomen sub pagina kop

Traumaverwerking

Traumaverwerking

Psychotrauma is het psychische letsel dat je hebt opgelopen als je een ingrijpende gebeurtenis niet goed hebt verwerkt. Je wordt geholpen door een psycholoog die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen en jongeren die een trauma hebben opgelopen.

Na aanmelding volgt een telefonisch gesprek om het probleem zo helder mogelijk te krijgen. Ben je bij ons op de juiste plek? Dan volgt een intake en onderzoek. Na het onderzoek bespreken we met jou (en je ouders) hoe we je verder kunnen helpen. Behandeling kan bestaan uit individuele therapie zoals EMDR. Ook ouders begeleiden wij met bijvoorbeeld online hulp.

Sabine (16 jaar) over haar ervaring bij Youz

"Door de therapie heb ik meer vertrouwen gekregen in mezelf. Ik ben niet meer zo emotioneel als eerst en ook blijven mijn sombere gedachtes weg. Het was een hele goede keuze om de therapie te volgen. De therapie vond ik wel zwaar en de dagen na de therapie had ik er ook erg veel last van, maar het was het waard. Ik heb veel minder last van terugkomende beelden en als ze terugkomen heb ik er minder last van. Door de therapie heb ik het gevoel dat ik alles een beetje achter me kan laten en weer verder kan gaan met mijn leven.'