paginakop verwijzers

Consultatie en advies

Consultatie en advies

Wil je intercollegiaal overleg met een psychiater over de behandeling en medicatie van jouw cliënt? Of wil je een psychiatrisch diagnostisch consult voor jouw cliënt in jouw eigen praktijk? Vraag consultatie aan via het Parnassia Groep Portaal of via het Verwijzerspunt T 088 357 10 57Bekijk welke vormen van consultatie wij je bieden.

De TOPGGz afdelingen zijn uiteraard ook voor verwijzers en andere professionals te benaderen voor consultatie. Binnen Youz hebben de volgende afdelingen het TOPGGz-keurmerk:

  • Eetstoornis Experts Netwerk (ÉÉN) (de samenwerkende zorgprogramma’s eetstoornissen van Youz, PsyQ (beide Parnassia Groep) en Emergis in Zeeland.) (locaties Den Haag en Rotterdam)
  • Leo Kannerhuis, centrum voor autisme
  • Sarr Autisme Rotterdam

Huisartsen Consultatie Jeugdhulp Rijnmond

Het team Huisartsen Consultatie Jeugdhulp in de regio Rijnmond geeft advies aan huisartsen en POH en denkt mee over de juiste vorm van jeugdhulp aan kinderen met complexe problematiek en hun ouders. Meer over dit team.

Consultatie De Banjaard

Voor consultatievragen over kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en (een vermoeden van) licht verstandelijke beperking biedt De Banjaard telefonische consultatie voor verwijzers. Vraag via dit formulier een consultatie aan. Binnen 5 werkdagen word je gebeld door een psychiater of klinisch psycholoog.

Vragen over een cliënt in behandeling bij Youz?

Omdat de privacy van onze cliënten belangrijk is, verstrekken wij aan anderen in principe alleen informatie met toestemming van onze cliënten. Als je als verwijzer vragen hebt over een cliënt die bij ons in behandeling is, kun je het best contact opnemen met de behandelaar. Als je een andere relatie met de cliënt hebt en informatie wil dan is hiervoor toestemming van de cliënt nodig. Als je toestemming hebt, kun je ook het beste contact opnemen met de behandelaar.