07 juli 2023

RondomJou aan de slag voor de doorontwikkeling jeugd- en gezinshulp Den Haag

Op vrijdag 7 juli hebben de bestuurders van RondomJou, wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs, Jeugd en Sport) en Kracht Jeugd en Gezin hun handtekening gezet onder de overeenkomst Doorontwikkeling Jeugd- en Gezinshulp. RondomJou is een samenwerkingsverband van Jeugdformaat, Middin, Youz en Xtra. RondomJou gaat met de gemeente en Kracht op basis van partnerschap de jeugdhulp vanaf 2024 verzorgen voor de komende 8 jaar. Zij zijn verantwoordelijk voor preventie, basiszorg en specialistische jeugdhulp in Den Haag.

 

De gunning van de aanbesteding Doorontwikkeling jeugd- en gezinshulp in Den Haag betekent voor de partners van het samenwerkingsverband RondomJou, dat ze voor de twee gebieden Centrum en Rand aan de slag kunnen. Kracht, het andere consortium, heeft de andere twee  gebieden, Escamp en Kust, gegund gekregen. RondomJou zal in deze gebieden met hen samenwerken ten behoeve van de zorg die zij niet leveren.

‘Met trots zetten wij, Jeugdformaat, Youz, Middin en Xtra, daarom vandaag onze handtekening. Dat mogen wij mede namens onze strategische partners Leger des Heils, Timon, E25, Gro-up, iHUB, Sensa Zorg en Ipse de Bruggen doen. Dit is een mooie erkenning dat de gemeente Den Haag ons de doorontwikkeling van jeugd- en gezinshulp in de gemeente mede toevertrouwt! Ook betekent het voor ons allen een prachtige uitdaging om samen te werken aan een betere toekomst voor ieder kind,” zegt Margo van Rheenen, bestuurder namens RondomJou.

Transformatie

In haar toespraak uitte Margo de zorgen die er zijn over de groeiende problemen bij kinderen en jongeren en de houdbaarheid van het huidige systeem. RondomJou ziet risico’s en heeft deze ook al in alle fases van het proces in de aanbesteding geadresseerd. RondomJou zal er alles aan doen om de risico’s voor kinderen en jongeren en de gezinnen zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees de volledige tekst van Margo van Rheenen hier terug.

Foto: groepsfoto jeugdhulp met RondomJou, Kracht jeugd en gezin en wethouder Bredemeijer (foto van Valerie Kuypers)