‘Mag ik elke week naar de KOPP-groep komen? Want ik heb er zoveel aan’

De KOPP/KOV-groep is voor iedere ouder leerzaam en zéker wanneer er binnen het gezin moeilijkheden spelen waar met anderen niet zo snel over wordt gesproken.

Een mooi voorbeeld hiervan is dat we een groep hebben gedraaid waar een vader positief verrast was over wat hij heeft geleerd in de KOPP/KOV-groep.

Deze vader deed mee voor zijn zoon (8 jaar). De ouders zijn niet meer samen en de moeder is verslaafd aan alcohol. Tijdens de eerste bijeenkomst in de oudergroep gaf de vader aan dat hij niet zoveel te leren had en hij vooral mee deed voor zijn zoon om beter te begrijpen wat er met de moeder aan de hand is.

Moeder vond het ingewikkeld om samen met de vader mee te doen aan de groep. Ze spraken af dat beide ouders om de beurt aansloten bij de groep.

Vader bleek de training echter zo te waarderen en er zoveel aan te hebben dat hij na een paar bijeenkomsten gevraagd heeft of hij tóch elke week mocht komen, omdat hij er zoveel van leerde.
Het traject heeft vader (en zoon) uiteindelijk opgeleverd dat vader zich openstelde om thema’s in het ouderschap aan te pakken waar hij zelf moeite mee had. Maar ook om onverwerkte emoties een kans te geven in gesprek met een eigen behandelaar. Vader heeft eerder niet open gestaan voor hulp voor zichzelf. De KOPP/KOV-groep heeft hem de ogen geopend:  hulp vragen is niet zwak; het helpt je juist verder.

Vader is blij dat zijn oudste zoon ook de tienertraining (KOPP/KOV-groep) volgt. Vader krijgt dan ook de ruimte om vragen te stellen en de ouderbijeenkomsten bij te wonen die passen bij de leeftijd van zijn oudste zoon. Beiden zijn verrassend blij wat deze groep hen heeft gebracht.