Youz Online

Vanuit je eigen omgeving behandeling volgen? Dat kan!

Bij Youz kun je een deel van de behandeling volledig online volgen. Een voordeel van deze digitale zorg is dat je vaak snel kunt starten met je behandeling, waar en wanneer dat uitkomt. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone, tablet, laptop of computer met camera en internetverbinding.

Youz Online: groepsbehandeling, ouderbegeleiding en individuele behandeling

Youz Online biedt online hulp, afgestemd op jouw voorkeuren en situatie. Wanneer je bij Youz in behandeling bent, kun je een deel van je behandeling volledig online doen:

  • Online psycho-educatiegroepen
    In een groep samen met andere jongeren leer je wat een specifieke stoornis inhoudt en hoe je daarmee omgaat. Je krijgt meer grip op je eigen leven en je kunt je gedrag aanpassen doordat je meer zelfkennis hebt. Onderlinge steun en van elkaar leren zijn belangrijke voordelen van deze online psycho-educatie. Ook voor ouders is er online psycho-educatie in groepen.

  • Online behandelgroepen
    Je volgt je behandeling samen met andere jongeren met een vergelijkbare aandoening. Je kunt ervaringen uitwisselen en vaardigheden oefenen met anderen. Onderlinge steun en van elkaar leren zijn belangrijke voordelen van groepsbehandeling.
  • Online individuele behandeling
    Je werkt samen met je behandelaar aan het aanpakken van je klachten. Zo werk je aan de behandeldoelen die je met je behandelaar op de afdeling hebt opgesteld. We richten ons op het verhelpen van de klachten en gaan aan de slag met je sterke kanten.

Hoe werkt online behandelen bij Youz Online?

Via je telefoon, laptop of tablet heb je contact met je behandelaar en andere deelnemers in de groep. De behandeling is interactief; je wisselt ervaringen met elkaar uit en doet samen oefeningen. Alle behandelaren van Youz Online zijn opgeleid tot online behandelaar en weten hoe ze jou online de beste hulp kunnen geven. Wij zorgen ervoor dat jouw online behandeling net zo warm en betrokken voelt als een face-to-face behandeling. 

Als de online groepsbehandeling is afgerond kan het zijn dat dat voldoende voor je is. Het kan ook zijn dat je de behandeling voortzet in (online) groepsverband of individueel. In overleg met je behandelaar kun je individuele gesprekken online of op één van onze vestigingen laten plaatsvinden.

Online zelfstudie-omgeving en Minddistrict

Naast de online sessies met je behandelaar ga je zelfstandig aan de slag met je behandeling. In de zelfstudie-omgeving vind je zelfstudiemateriaal en opdrachten. Ook is er een community beschikbaar met aanvullende informatie en een forum om contact te leggen met andere jongeren/ouders. Daarnaast maken we gebruik van Minddistrict. Minddistrict ondersteunt jou door middel van online behandelmodules. Allemaal met als doel om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Heb je vragen over online behandeling? Neem dan contact met ons op of stuur een mail naar: youzonline@youz.nl.

Aanmeldprocedure

Als je een behandeling wilt volgen bij Youz Online, meld je je aan bij Youz. Op het aanmeldformulier kun je aangeven dat je voorkeur hebt voor online behandeling. De intake zal op een behandellocatie plaatsvinden. Tijdens de intake bespreek je met de behandelaar welke online behandelvorm bij jou past en of online groepsbehandeling bij Youz Online geschikt is voor jou. De behandelaar meldt jou aan voor behandeling bij Youz Online. Je ontvangt daarna een mail om een online intake bij Youz Online te plannen. Tijdens de online intake krijg je uitleg over hoe de techniek werkt en plant de behandelaar samen met jou de online behandelafspraken in.

Is een online behandeling iets voor mij?

Online behandelingen zijn net zo effectief als behandelingen waarbij je elkaar ziet op locatie. Daarnaast heb je geen reistijd/-kosten en kun je het op elke gewenste locatie volgen. De ervaringen van jongeren en ouders die behandeling volgden bij Youz Online zijn erg positief. Gemiddeld geven zij een 8.

Heb je vragen over online behandeling? Neem dan contact met ons op of stuur een mail naar: youzonline@youz.nl

Online behandelaanbod

Je kunt bij Youz de volgende groepsbehandelingen online volgen:

ADHD

ADHD psycho-educatie ouders 
ADHD psycho-educatie jongeren (12+ jaar) 
ADHD psycho-educatie kind (8-12 jaar) 
ADHD zelfregulatie jongeren

ASS

ASS psycho-educatie ouders (+ aanvullende sessies puberteit)
ASS psycho-educatie jongeren (12+) 
ASS psycho-educatie kind (10-12 jaar) 
ASS en naar het voortgezet onderwijs ouders & jongeren

Stemming

Stemming psycho-educatie ouders 
Stemming behandelgroep jongeren (12-17 jaar) 
Stemming behandelgroep jongeren (17+ jaar)

Trauma

Trauma psycho-educatie ouders 
Trauma psycho-educatie jongeren (12-18 jaar)

Angst

Angst behandelgroep jongeren (12+)

Hechting

Hechting psycho-educatie ouders

Tics

Tics psycho-educatie ouders 
Tics psycho-educatie kind (8-12 jaar)

Startgroepen

Startgroep ouders 
Startgroep jongeren (12 -18 jaar)

Overig aanbod

Medicatie psycho-educatie voor ouders
Plannen & organiseren training jongeren  (13-17 jaar)
Oriënterende psychotherapie (16+ jaar) 
Individuele schrijftherapie write junior (6-18 jaar)
Slim slapen behandelgroep jongeren (13+)