ADD pagina kop sub

ADD medicatie

ADD medicatie

Je krijgt bij Youz een behandeling die helemaal op maat is gemaakt voor jou. ADD is geen aandoening die te verhelpen of te genezen is met speciale ADD-medicatie. Je moet leren om te gaan met de problemen die ADD met zich meebrengt.

Psycho-educatie

Het is heel belangrijk dat jij, net zoals je ouders en anderen uit je directe omgeving, begrijpen wat ADD inhoudt. Dit heet psycho-educatie. Zo komen ook de gevolgen van deze aandachtstekortstoornis aan de orde en wordt voor iedereen duidelijk wat er van hem of haar verwacht mag worden. Ook zal uitgelegd worden dat ADD niets te maken heeft met onwil of gebrek aan inzet. Jij kunt ontzettend je best doen, maar de ander ziet dat niet en kan je gebrek aan inzet verwijten. Dit is niet goed voor je zelfbeeld. Goede informatie geeft duidelijkhed.

Medicatie ADD

Pas als blijkt dat jouw problemen niet op een andere manier op te lossen zijn, kunnen ADD-medicijnen voorgeschreven worden. Dit gebeurt zeker niet standaard. ADD is niet te genezen, ook niet door medicijnen. De medicatie helpt je hersenen meer balans te brengen.

Bij Youz werken professionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van ADD en ADHD bij kinderen. Neem gerust contact op voor advies en intake. Bel onze Informatieservice.