paginakop sub Depressie

'Ik piekerde veel over mijn thuissituatie.'

'Ik piekerde veel over mijn thuissituatie.'

Soms weet je dat er iets aan de hand is, maar weet je niet wat. Tijdens de gesprekken bij Youz leerde Stefan (16 jaar) zich beter te ontwikkelen.

Nergens zin in

"Twee jaar geleden kreeg ik testen bij Youz om te kijken wat er met me aan de hand was. Mijn ouders en ik wisten wel dat er iets aan de hand was, maar niet wat. Het ging thuis niet goed, ik maakte veel ruzie met mijn ouders en ik zakte van de havo naar de mavo. De theorie was lastig voor mij en op school piekerde ik over mijn thuissituatie. Ik had nergens zin in en was ook vaak moe."

Ik had nergens zin in en was ook vaak moe

Goed voor mij en mijn ouders

"Uit de testen kwam dat mijn IQ en EQ niet op elkaar waren afgestemd. De één was ondergemiddeld en de ander bovengemiddeld. Bij Youz hebben ze me geleerd om dat beter te ontwikkelen. Ik ben nu twee jaar in behandeling en het is echt goed geweest voor mij en mijn ouders. We hadden regelmatig gesprekken over bijvoorbeeld wat ik prettig vond in hoe mijn ouders mij konden ondersteunen."

Goed in mijn vel

"Nu gaat het heel erg goed, ik heb nergens meer problemen mee en zit goed in mijn vel. Ik heb de mavo afgerond en doe nu mbo Facilitair Management. Als het goed is heb ik nog een gesprek en dan kunnen we mijn behandeling afronden."