Strandloper

Je zit 's avonds thuis, blijft maar piekeren en kunt wel een luisterend oor gebruiken. Je hebt een volle dag gehad en wilt graag even je hart luchten. Of je kunt even niet thuis zijn, en hebt vooral behoefte aan rust. Je bent van harte welkom bij Strandloper.

Voor wie is Strandloper?

Bij Strandloper kunnen jongeren vanaf 12 jaar terecht voor een psychiatrische time-out. Zij lopen, misschien tijdelijk of al een tijdje, vast in hun leven. Dat kan komen doordat ze zich extreem somber voelen, angst of autisme hebben, manisch depressief zijn of persoonlijkheidsproblemen hebben bijvoorbeeld.

Strandloper is een aanvulling op je behandeling bij Youz of op je behandeling die jij volgt bij een andere ggz-instelling. Als je voor het eerst bij Strandloper komt, word je lid. In dit startgesprek bespreken we met jou, jouw ouders en je behandelaar met welk doel jij wilt komen en wat jou het beste helpt. Het is ook mogelijk om een nacht te blijven slapen, eventueel ook met jouw ouders.

Wat doet Strandloper?

Het doel van Strandloper is om crisis te voorkomen. Hoe we dat doen? Door 24 uur per dag, 7 dagen per week met een deskundig team klaar te staan voor jongeren die een time-out kunnen gebruiken. Thuis is altijd de basis voor de jongere. Na een bezoek aan Strandloper kijken we daarom samen hoe je nu het beste naar huis kan gaan. Je bent altijd welkom om opnieuw gebruik te maken van Strandloper.

Wie werken er bij Strandloper?

Bij Strandloper werken sociotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van jongeren met ernstige psychiatrische problemen.

Prijzen gewonnen

Strandloper biedt uniek aanbod en heeft daarmee al diverse prijzen gewonnen zoals:

  •     de Johannes van Duurenprijs in 2012
  •     Met het initiatief Strandloper heeft Youz de GGZ Well-Being Award 2014 en de Publieksprijs gewonnen. De jury roemde met name het innovatieve ambulante karakter van dit project voor jongeren met psychiatrische problemen.

Praktische zaken