Paginakop locaties

Den Haag Dr. Van Welylaan

Den Haag Dr. Van Welylaan

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.

Voor wie zijn we er

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 24 jaar met psychische problemen waardoor zij bedreigd worden in hun verdere ontwikkeling.

Problemen die we behandelen

Bij ons werken mensen die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en het behandelen van klachten die ontstaan uit

Hoe wij helpen

Iedereen die bij ons in behandeling komt krijgt een behandeling op maat. Hieronder zie je een overzicht van de ambulante afdelingen en deeltijdbehandelingen van Youz

  • De Banjaard, Ambulant: Polikliniek voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 19 jaar. Hier kun je terecht voor een behandeling voor licht verstandelijke beperking in combinatie met een psychiatrische aandoening.
  • Multi Specialistisch Team: Polikliniek, voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 19 jaar. Bij dit team kun je voor meerdere specialisaties terecht.
  • De Stroming is een afdeling voor jongeren van 13 tot 21 jaar die vastgelopen zijn op school of binnen andere levensgebieden. Deze jongeren hebben vaak stemmingsproblemen, angstklachten, ASS en/of ADHD.
  • Zeester is een afdeling voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar met ADHD of autisme. Samen met een team experts, je ouders en met andere kinderen ga je leren om beter om te kunnen gaan met jouw ADHD of autisme.
  • DGT heeft een trainingsaanbod voor jongeren van 14 tot en met 18 jaar met emotieregulatieproblemen.
  • Het Rif is een observatie- en deeltijdopname afdeling voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die vastlopen op verschillende ontwikkelingsgebieden. Kinderen komen hier voor een observatieperiode eventueel gevolgd door deeltijdbehandeling.
  • De Kayak is een deeltijdafdeling voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar waar kinderen komen voor onderzoek, behandeling en onderwijs.

Klinische afdelingen

Soms zijn de problemen zo ingewikkeld of ernstig dat poliklinische of deeltijdbehandeling onvoldoende lijkt te zijn. In dat geval kun je opgenomen worden op een van de klinische afdelingen.

Lees het verhaal van orthopedagoog Shradha waarin ze uiteenzet hoe virtual reality kan helpen in de behandeling.

Onderwijs

Op deze locatie zijn ook De Strandwacht (basisschool verbonden aan het Pedologisch Instituut) en De Zefier (locatie van Pleysier College, middelbaar onderwijs) gevestigd. Jongeren die een klinische behandeling bij ons krijgen, kunnen op deze scholen onderwijs volgen.

rondomJou

Vanaf 1 januari 2024 wordt de jeugdhulp in Den Haag op een nieuwe manier georganiseerd. Dat betekent iets voor kinderen, jongeren, ouders en verwijzers.

Vanuit het samenwerkingsverband rondomJou gaan we ons nog meer richten op kinderen, jongeren en gezinnen in de stadsdelen Centrum, Laak, Haagse Hout en Leidschenveen-Ypenburg. rondomJou is een netwerkorganisatie van Youz, Xtra, Middin en Jeugdformaat en is actief in bijvoorbeeld Centra voor Jeugd en Gezin, in huisartsenpraktijken, op scholen en op politiebureaus. Naast basishulp biedt rondomJou ook specialistische jeugd- en opvoedhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen.

De organisatie Kracht richt zich op de stadsdelen Escamp, Loosduinen, Segbroek en Scheveningen.

Wat verandert er voor kinderen, jongeren en verwijzers vanaf 1 januari 2024?

Kinderen en jongeren tot 18 jaar woonachtig in Den Haag worden vanaf 1 januari 2024 aangemeld bij rondomJou of Kracht.

rondomJou en Kracht werken ieder voor een eigen gebied in de stad. Kijk op www.jeugdhulpdenhaag.nl voor meer informatie en check je postcode om te zien met welke organisatie je contact krijgt.