Paginakop locaties

Mededeling

Mededeling

Youz Haaglanden kan momenteel geen behandeling en/of diagnostisch traject aan anderstalige cliënten of cliënten die zich onvoldoende in het Nederlands verstaanbaar kunnen maken vanaf 6 jaar en hun gezin bieden. Dit geldt ook voor cliënten die Engelstalige native speakers zijn en hun ouders voor wie Engels de 2e taal is. Reden: we hebben momenteel onvoldoende capaciteit bij de anderstalige behandelaren. Wij zijn daarom niet  meer in staat om de hoogwaardige zorg te kunnen bieden die men van ons gewend is/van ons mag verwachten.

Uitzonderingen:

- i-psy jeugd en gezin: in het Arabisch en/of Turks mogelijk
- IMH 0- 6 aanbod: o.a. in het Engels, Turks en/of Arabisch soms mogelijk

Den Haag Dr. Van Welylaan

Den Haag Dr. Van Welylaan

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.

Voor wie zijn we er

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 24 jaar met psychische problemen waardoor zij bedreigd worden in hun verdere ontwikkeling.

Problemen die we behandelen

Bij ons werken mensen die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en het behandelen van klachten die ontstaan uit

Hoe wij helpen

Iedereen die bij ons in behandeling komt krijgt een behandeling op maat. Hieronder zie je een overzicht van de ambulante afdelingen en deeltijdbehandelingen van Youz

  • De Banjaard, Ambulant: Polikliniek voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 19 jaar. Hier kun je terecht voor een behandeling voor licht verstandelijke beperking in combinatie met een psychiatrische aandoening.
  • Multi Specialistisch Team: Polikliniek, voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 19 jaar. Bij dit team kun je voor meerdere specialisaties terecht.
  • De Nautilus is voor jongeren van 14 tot en met 18 jaar die last hebben van stemmingswisselingen, angst en zich vaak somber voelen.
  • Zeester is een afdeling voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar met ADHD of autisme. Samen met een team experts, je ouders en met andere kinderen ga je leren om beter om te kunnen gaan met jouw ADHD of autisme.
  • Pier & Pont zijn afdelingen voor jongeren met autisme die op de middelbare school zitten.
  • DGT heeft een trainingsaanbod voor jongeren van 14 tot en met 18 jaar met emotieregulatieproblemen.
  • Het Rif is een observatie- en deeltijdopname afdeling voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die vastlopen op verschillende ontwikkelingsgebieden. Kinderen komen hier voor een observatieperiode eventueel gevolgd door deeltijdbehandeling.
  • De Kayak is een deeltijdafdeling voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar waar kinderen komen voor onderzoek, behandeling en onderwijs.

Klinische afdelingen

Soms zijn de problemen zo ingewikkeld of ernstig dat poliklinische of deeltijdbehandeling onvoldoende lijkt te zijn. In dat geval kun je opgenomen worden op een van de klinische afdelingen.

Lees het verhaal van orthopedagoog Shradha waarin ze uiteenzet hoe virtual reality kan helpen in de behandeling.

​​​​Onderwijs

Op deze locatie zijn ook De Strandwacht (basisschool verbonden aan het Pedologisch Instituut) en De Zefier (locatie van Pleysier College, middelbaar onderwijs) gevestigd. Jongeren die een klinische behandeling bij ons krijgen, kunnen op deze scholen onderwijs volgen.