Ontwikkelingsstoornis sub Pagina kop

Hulp bij ontwikkeling kind

Hulp bij ontwikkeling kind

Huilt jouw baby, peuter of kleuter overmatig veel? Of is hij of zij extreem angstig, druk of driftig? Misschien heeft jouw kind slaapproblemen, komt de spraak niet goed op gang of vallen er andere dingen op in de ontwikkeling waar jij je zorgen over maakt.

Het is belangrijk om op tijd je zorgen te delen en hulp of behandeling te zoeken, zodat de problemen zich niet opstapelen of de ontwikkeling beïnvloeden. We zijn gespecialiseerd in ontwikkelingsproblematiek bij jonge kinderen en ondersteuning van hun ouders.

Na aanmelding

Na aanmelding volgt een gesprek om de problemen zo helder mogelijk te krijgen. Ben jij bij ons op de juiste plek? Dan volgt een intake en kijken we samen welk traject het beste bij jou en jouw kind past.

In alle gevallen streven we ernaar een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw kind. Niet alleen bij ons, maar zo nodig ook thuis, op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of op school. Daarnaast is het belangrijk dat we gesprekken met je hebben over jouw gezin en de ontwikkeling van jouw kind. Je bent als ouder de belangrijkste persoon in het leven van jouw kind en je hebt de meeste invloed op de ontwikkeling van jouw kind.

Onderzoek

Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn voor problemen in het gedrag of de ontwikkeling van een jong kind. Daarom wordt altijd eerst onderzoek gedaan. Dat noemen we ook wel diagnostiek. We starten met vragenlijsten, gesprekken en een ouder-kind spelobservatie.

Gespecialiseerde IMH-teams

IMH staat voor Infant Mental Health en gaat over de gezondheid van je kind. De volgende teams van Youz zijn gespecialiseerd in de hulp aan de heel jonge kinderen en zijn of haar ouders.