Paginakop Leo Kannerhuis Algemeen

Jongeren van 12 tot en met 23 jaar

Jongeren van 12 tot en met 23 jaar

Als je autisme hebt, stelt het leven vaak hoge eisen aan je. Soms kun je daardoor angstig, somber, in de war zijn of juist heel erg boos worden. Kom je er niet meer uit en helpt de ondersteuning die je tot nu toe hebt gehad je niet verder? Bij het Leo Kannerhuis zijn we gespecialiseerd om de problemen die met je autisme te maken hebben, aan te pakken. Hoe moeilijk die ook zijn.

Je kunt bij ons terecht als:

  • je al een diagnose autisme hebt met daarnaast (waarschijnlijk) andere psychiatrische of gedragsproblemen;
  • je vastloopt in je ontwikkeling en je problemen hebt op school, thuis of in je sociale omgeving;
  • eerdere behandeling niet heeft geholpen.

Aanmelden voor een behandeling

Voor een behandeling bij ons heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts, de psychiater, de jeugdarts of een andere medisch specialist. Daarnaast kunnen de sociale wijkteams en ouder-kind teams en zorgloketten van de gemeenten jeugdigen onder de 18 jaar naar ons verwijzen. Je kunt je niet zelf bij ons aanmelden. Wel moet je zelf het aanmeldformulier invullen en bij je verwijzer afgeven. Ook hebben we een kopie van je identiteitsbewijs nodig. Ben jij 18 jaar of ouder? Dan hebben we ook een zorgverzekeringsbewijs nodig. Tijdens de aanmeldfase kijken we vaak samen met je verwijzer of Leo Kannerhuis de meest geschikte organisatie is om jouw problemen te behandelen. Als dat zo is, plaatsen we je op de wachtlijst en zodra je aan de beurt bent word je uitgenodigd voor een intakegesprek*.

Intake en diagnose

Als je in behandeling komt bij het Leo Kannerhuis, word je samen met je ouders of andere belangrijke personen in je netwerk uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens deze intake onderzoeken we de problemen en brengen we jouw vragen en problemen in kaart. Daarna stellen we vast wat er aan de hand is; dit is de diagnose. Vervolgens maken we een behandelplan. Samen onderzoeken we dan welke behandeling het best bij je past. Ons doel is jouw ontwikkeling weer op gang brengen zodat je weer beter voelt thuis, op school en bij je vrienden.

* Niet elke aanmelding leidt automatisch tot een intake.

banner - Behandelcentrum Jongeren Nijmegen

Behandelcentrum Jongeren Nijmegen

(deeltijdbehandeling / polikliniek / kliniek)

Meer informatie

banner - Behandelcentrum Jongeren Kliniek Oosterbeek

KAIRO

KAIRO

(onderwijs- / trainings- begeleidingsprogramma)

Meer informatie

banner - Behandelcentrum Jongeren Oosterbeek/KAIRO

banner poli Amsterdam