Arnhem ambulant

Arnhem ambulant

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen vanaf 6 tot 25 jaar met psychische problemen waardoor zij bedreigd worden in hun verdere ontwikkeling.


Interculturele psychiatrie

We zijn gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. Wij bieden dan ook cultuur sensitieve zorg vanuit een systemisch perspectief. Indien mogelijk word je behandeld door iemand vanuit dezelfde culturele achtergrond en taal, lukt dat niet dan maken we gebruik van de tolkentelefoon als dat nodig is. Waar het ons om gaat, is dat we ons met z’n allen zullen inspannen om jou te leren kennen. Waar je ook vandaan komt; of het nu de Betuwse klei is of het Sahara zand, wij doen ons best om jou (en jouw gezin) verder te helpen!

Wie zijn wij

Ons team bestaat uit diverse behandeldisciplines: kinder- en jeugdpsychiater, psychotherapeut, GZ-psychologen, transcultureel systeemtherapeut, vaktherapeut beeldend, basispsychologen, orthopedagogen en een maatschappelijk werker.

Wat bieden wij

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen zijn bij ons op de juiste plek voor diagnostiek en behandeling van psychische problemen. Te denken valt aan ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme, maar ook (complex)trauma, depressieve gevoelens en/of angstproblematiek. We werken veelal multidisciplinair, dat houdt in dat er meerdere behandelaren betrokken zijn met elk hun eigen expertise. Behandeling kan bestaan uit psycho-educatie, stabilisatie, individuele psychotherapie (o.a. EMDR, NET, CGT), beeldende therapie, (transculturele)systeemtherapie of een combinatie hiervan, dit eventueel aangevuld met medicamenteuze behandeling. Ook bieden wij groepstherapieën, waaronder een schema-gerichte groepstherapie en een interculturele groepstherapie. We werken zoveel mogelijk samen met school en andere betrokken hulpverleners en begeleiders (o.a. NIDOS, Vluchtelingenwerk, Sociaal Team).

Mocht u als professional vastlopen in begeleiding van kinderen en/of jongeren en heeft u onze expertise nodig op het gebied van de interculturele psychiatrie, neem dan contact met ons op voor consultatie.

Contra-indicaties

  • Psychoses
  • Ernstige verslavingsproblematiek
  • Suïcidaliteit / crisisgevoeligheid
  • Ernstige eetstoornissen
  • Hoog risico op ernstige conflicten en/of geweld

Hierbij geldt over het algemeen dat we doorverwijzen bij een IQ lager dan 80. Voor problematiek die 24-uurs-beschikbaarheid vraagt, verwijzen we naar andere instellingen.

Aanmelden

Er is altijd een SGGZ verwijzing nodig van een (huis)arts of (bij kinderen en jongeren tot 18 jaar) de gemeente. Een kind, jongere of jongvolwassene kan aangemeld worden via ZorgDomein of via telefonisch overleg (tel. 088 358 18 10). Wilt u naar ons verwijzen dan is Youz te vinden onder Parnassia Groep - Youz.

Zorgdomein

GGZ: Youz: hierbij geeft u aan dat het voor Youz Arnhem is.

Arnhem ambulant

Adres

Klingelbeekseweg 19
6812 DE Arnhem
088 358 18 10
088 358 45 39

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Uitgelicht - online behandelen - groot

Professionele hulp. Live én online.

Professionele hulp. Live én online.

Snel hulp krijgen voor psychische klachten is belangrijk. Professionele hulp nodig? Zowel live als online. Benieuwd naar onze combinatie van online en live behandelingen?