paginakop i-psy

i-psy Jeugd en Gezin

i-psy Jeugd en Gezin

Kinderen en hun gezin kunnen bij Youz terecht voor een behandeling met de expertise van i-psy Jeugd en Gezin. Elke cultuur heeft zijn eigen normen, waarden en gewoonten. Soms is het lastig voor kinderen om hiermee om te gaan. Kinderen van ouders of grootouders die gemigreerd zijn naar Nederland hebben het soms extra zwaar. Kinderen groeien dan op met twee culturen, die van de familie en de Nederlandse cultuur.

i-psy Jeugd en Gezin biedt, als onderdeel van Youz, gespecialiseerde interculturele (kinder- en  jeugd)psychiatrie aan kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar met gedragsproblemen en psychische klachten. Het gaat hierbij om ontwikkelingsproblemen, angstklachten, AD(H)D, trauma en autisme. Indien er sprake is van verminderd zelfvertrouwen en onzekerheid en problemen in het gezin of op school kun je bij Youz terecht. Ook helpen we zwangere vrouwen en gezinnen bij wie een baby op komst is als er problemen of spanningen zijn.

Behandelingen
Onze behandelaren hebben verschillende culturele achtergronden. We nemen je gezin en cultuur als uitgangspunt voor onze hulp. Bij i-psy Jeugd en Gezin werken ervaren specialisten, zoals een kinder- en jeugdpsychiater, een (ortho)pedagoog, een psychotherapeut, gz-psychologen en systeemtherapeuten. Als het nodig is werken we samen met lokale jeugdhulpverleningsinstanties, onderwijsinstellingen en andere specialisten in de kinder- en jeugdpsychiatrie voor specialistische behandeling of opname in een kliniek. In overleg met het kind en de ouders zetten we de volgende behandelingen in:

  • Individuele therapie
  • Groepstherapie
  • Gezinstherapie
  • Trainingen: bijvoorbeeld ‘omgaan met emoties' of ‘sociale vaardigheden'
  • Medicatie

Aanmelden
Met een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts, schoolarts of het wijkteam kun je je bij ons aanmelden. Lees meer over aanmelden.

Locaties
Voor de expertise van i-psy op het gebied van Jeugd en Gezin kun je terecht bij onderstaande locaties.