Utrecht Euclideslaan

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.

Voor wie zijn we er

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot en met 24 jaar met psychische problemen waardoor zij bedreigd worden in hun verdere ontwikkeling.

Problemen die we behandelen

Bij ons werken mensen die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en het behandelen van klachten die ontstaan uit:

Lees meer informatie over problemen die we behandelen.

IMH-team

Youz Utrecht is ook gespecialiseerd in behandeling van zwangeren met zorgen over de aankomende komst van hun kindje, en/of met een risico op moeilijkheden in de afstemming/hechting. En in diagnostiek en behandeling van de ouder- kind interactie, alsook kindfactoren of een combinatie van beiden, voor baby’s, peuters en kleuters tot 6 jaar (tot groep 3). Lees meer over de hulp aan het jonge kind.

i-psy Jeugd en Gezin

Opgroeien in een gemengd culturele omgeving is soms moeilijk. i-psy Jeugd en Gezin helpt jongeren met psychische problemen. Die problemen hebben vaak te maken met het opgroeien in twee culturen. We zien dat jongeren verschillen tussen de Nederlandse cultuur en die van de ouder ervaren. Psychische problemen worden in elke cultuur op een andere manier beleefd en aangepakt. Hier hebben wij tijdens onze behandeling aandacht voor. Iedereen die belangrijk is voor het succes betrekken we bij de behandeling.

Hoe wij helpen

Wij behandelen volgens een intensief traject; individuele behandeling/begeleiding vindt in principe wekelijks plaats. Bij kinderen en jongeren vindt ook ouderbegeleiding plaats, meestal om de week. Wij hebben ook een consultatieve functie voor scholen, huisartsen, buurtteams en andere zorginstellingen. Iedereen die bij ons in behandeling komt krijgt een behandeling op maat. Hoe die behandeling er uit kan zien lees je onder Zo werkt Youz.

Ons team

Ons team bestaat uit diverse behandeldisciplines (kinder-en jeugdpsychiaters, psychiater volwassenzorg, klinisch psycholoog, psychotherapeuten, systeemtherapeut, gz-psychologen, vaktherapeut beeldend en orthopedagogen, Infant Mental Health specialisten) en ondersteunend personeel.

We werken multidisciplinair, systeemgericht, persoonsgericht (inzichtgevend) en gedragstherapeutisch, waarbij zowel cliënt als gezin en school actief betrokken worden.

Aanmelden

Er is altijd een verwijzing nodig van een arts (huisarts, kinderarts of andere medisch specialist) of een andere daarvoor bevoegde regiebehandelaar of een buurtteam/gemeente. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier, via ZorgDomein of via telefonisch overleg (tel. 088 - 358 18 60).

Wij hebben contracten met de meeste gemeenten in de regio.

  • Regio Lekstroom: Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Vijfheerenlanden (Leerdam, Vianen, Zederik)
  • Regio Utrecht-West: De Ronde Venen (Mijdrecht, De Hoef, Wilnis, Amstelhoek, Waverveen, Vinkeveen, Baambrugge, Abcoude), Montfoort, Oudewater, Woerden
  • Regio Utrecht-Zuid Oost: Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug (Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn), Wijk bij Duurstede, Zeist

Aanmeldingen voor Utrecht-Stad en Stichtse Vecht:

  • Kinderen en jongeren uit Utrecht-stad kunnen alleen via KOOS en Spoor030 aangemeld worden.
  • Kinderen en jongeren uit Stichtse Vecht (Breukelen, Loenen, Maarssen) kunnen alleen via TIM aangemeld worden.

Informatie voor verwijzers

Voor verwijzers van kinderen en jongeren met psychische problemen bieden wij consultatie. Je kunt bellen tijdens het consultatiespreekuur (088 358 18 60) van maandag tot en met vrijdag tussen 12:00 – 12:30 uur. De wachtlijsten voor ons jeugdteam zijn relatief kort en het is mogelijk om na aanmelding van jeugdigen tot 18 jaar snel van start te gaan, zie ook onze wachttijden.