Stormvogel

Stormvogel is een afdeling voor jongeren vanaf 12 tot 18 jaar met psychiatrische problemen, zoals angst, depressie, AD(h)D, autisme, hechtingsstoornis en/of andere problemen. Dit kan zich onder andere uiten in gedragsproblemen. Je loopt vast op school en met vrienden en kunt door je problemen tijdelijk niet thuis wonen. Het specialistische team dat bij Stormvogel werkt, kan jou verder helpen.

Wat leer je bij Stormvogel?

Hoe voorkom je ruzie en ga je om met teleurstellingen? Hoe krijg je jouw boosheid onder controle? En hoe maak je vrienden en hoe houd je die? Bij Stormvogel gaan we samen met jou aan de slag om jouw gedragsproblemen onder controle te krijgen en met eigen verantwoordelijkheden omgaan. Waar liggen jouw talenten en waar kun je nog aan werken? Samen gaan we ervoor zorgen dat jij een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden.

De behandelaren bij Stormvogel hebben jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van problemen, zoals ADHD, problemen in het gezin, autisme of hechtingsproblemen. Een behandeling bij Stormvogel duurt maximaal 6 tot 9 maanden.

Welke behandelingen ga je volgen?

De behandeling is volgens de methodiek MBT. Mentaliseren betekent jouw gedrag, gedachten, gevoelens en wensen beter leren begrijpen en het gedrag van anderen leren begrijpen. Het is leren jezelf van buiten af te zien en een ander van binnenuit. 

Wie werken er bij Stormvogel?

Bij de Stormvogel werken orthopedagogen, (gz-)psychologen, kinder- en jeugdpsychiaters, ouderbegeleiders, gezinstherapeuten, sociotherapeuten, artsen en non-verbale therapeuten.

Praktische zaken

Je vindt Stormvogel in Den Haag, aan de Dr. van Welylaan. Deze locatie ligt tegen de duinen aan en heeft een grote tuin. Ook is er een sportruimte en creatieve ruimte waar je tijdens je verblijf van gebruik kunt maken.