paginakop behandeling en verblijf

Inktvis

Inktvis

Inktvis is een afdeling voor kinderen en jongeren tussen de 10 en 15 jaar met psychiatrische problemen, zoals angst, depressie, AD(h)D, autisme, hechtingsstoornis en/of andere problemen. Dit kan zich onder andere uiten in gedragsproblemen. Thuis gaat het niet meer goed en je loopt vast op school en met vrienden. Het specialistische team dat bij Inktvis werkt, kan jou verder helpen.

Wat leer je bij Inktvis?

Hoe ga je om met je klachten en problemen? Hoe maak je vrienden en hoe houd je die? En wat moet je doen als je ruzie krijgt? Bij Inktvis leren we je aan jezelf te werken en met je eigen verantwoordelijkheden omgaan. We werken aan het versterken van de dingen die je al kan en leren je nieuwe vaardigheden waardoor je een zo gewoon mogelijk leven kan leiden.

De behandelaren bij Inktvis hebben jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van problemen, zoals ADHD, problemen in het gezin, autisme of hechtingsproblemen. Een behandeling bij Inktvis duurt maximaal 6 tot 9 maanden.

Welke behandelingen kun je volgen?

De behandeling is volgens de methodiek MBT. Mentaliseren betekent jouw gedrag, gedachten, gevoelens en wensen beter leren begrijpen en het gedrag van anderen leren begrijpen. Het is leren jezelf van buiten af te zien en een ander van binnenuit. 

Wie werken er bij Inktvis?

Bij Inktvis werken orthopedagogen, (gz-)psychologen, verpleegkundig specialist, kinder- en jeugdpsychiaters, ouderbegeleiders, systeemtherapeuten, sociotherapeuten, artsen en non-verbale therapeuten.

Praktische zaken

Je vindt Inktvis in Den Haag, aan de Dr. van Welylaan in Den Haag. Deze locatie ligt tegen de duinen aan en heeft een grote tuin. Ook is er een sportruimte en creatieve ruimte waar je tijdens je verblijf gebruik van kunt maken.