Enschede ambulant

Enschede ambulant

Wij zijn een polikliniek voor Infant Mental Health (IMH) en (jong)volwassenen. Wij bieden passende individuele en/of groepsbehandelingen voor zwangere vrouwen, (zeer) jonge kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar, jongeren in de transitieleeftijd van 16 t/m 25 jaar, waarbij er indien nodig ook aandacht is voor het hele gezin, en volwassenen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in behandeling van autisme bij volwassenen.


Wij behandelen volgens een intensief traject; individuele behandeling/begeleiding vindt in principe wekelijks plaats. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.

Ons behandelaanbod voor (studerende) jongeren in de leeftijd van 16-25 jaar bestaat uit op maat geleverde:

  • Diagnostiek (o.a. persoonlijkheid, autisme spectrum stoornissen)
  • Behandeling, individueel en in een groep, kort en langer durende therapie, ervaringsgerichte en inzicht gevende therapie.
  • We bieden CGT, beeldende/creatieve vaktherapie, schemagerichte therapie en inzichtgevende therapie. Omdat er naast interne factoren vaak ook externe factoren spelen, is onze aanpak van de problemen van jongeren vaak ook systeemgericht, vandaar dat ook systeemtherapie deel uitmaakt van ons behandelaanbod.

Lees meer informatie over onze hulp aan (studerende) jongeren.

Op deze locatie werken behandelaren van Youz samen met behandelaren van i-psy. i-psy is gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. Dit betekent onder meer dat behandelaren meestal uit dezelfde cultuur komen als jou.

Je hebt gesprekken bij ons op de locatie waarna je weer naar huis gaat. Dat kan individueel met een behandelaar zijn, of in een groep. Bekijk ook de filmpjes.

Waarom een behandeling bij i-psy?

  • Wij houden rekening met jouw cultuur.
  • Onze hulpverleners hebben verschillende culturele achtergronden.
  • Bij de behandeling betrekken we ook jouw omgeving: jouw familie of andere mensen die voor jou belangrijk zijn. Uiteraard alleen met jouw toestemming.
  • Wij begrijpen wat vrijwillig of gedwongen vertrek uit je thuisland met je doet.
  • Wij hebben oog voor jouw persoonlijke levenssituatie.

Aanmelden

Er is altijd een verwijzing nodig. Voor jongeren tot 18 jaar kan deze worden uitgeschreven door een arts (huisarts, kinderarts of andere medisch specialist) of een buurtteam/gemeente. Voor volwassenen vanaf 18 jaar kan deze worden uitgeschreven door een arts (huisarts of andere medisch specialist).

De verwijsbrief kan worden gemaild, gefaxt of per post worden opgestuurd (zie onze contactgegevens).

Ook kan worden aangemeld via het online aanmeldformulier en via ZorgDomein.

Op indicatie kan vooraf overleg plaatsvinden. U kunt hiervoor contact opnemen met de locatie.

Wilt u naar ons verwijzen dan is Youz te vinden onder Parnassia Groep - Youz.

Enschede ambulant

Adres

Hengelosestraat 561
7521 AG Enschede
088 358 18 50
088 358 45 00

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Uitgelicht - online behandelen - groot

Professionele hulp. Live én online.

Professionele hulp. Live én online.

Snel hulp krijgen voor psychische klachten is belangrijk. Professionele hulp nodig? Zowel live als online. Benieuwd naar onze combinatie van online en live behandelingen?