Tilburg Saal van Zwanenbergweg

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.

Voor wie zijn we er

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen 4 tot 24 jaar met psychische problemen waardoor zij bedreigd worden in hun verdere ontwikkeling.

Problemen die we behandelen

Bij ons werken mensen die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en het behandelen van klachten die ontstaan uit:

Hoe wij helpen

In overleg met de cliënt kan de behandeling bestaan uit: ouderbegeleiding en gezinsgesprekken, psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, psychotherapie, behandeling met medicatie, systeemtherapie, speltherapie, EMDR, groepstherapie en ouder-kind behandeling/-psychotherapie. Daarnaast zijn er mogelijkheden om psycho-educatie digitaal te volgen.

Ons team

Team Tilburg bestaat uit diverse behandeldisciplines: kinder- en jeugdpsychiater, psychotherapeut, (gz)-psychologen en een psycholoog in opleiding tot gz-psycholoog, contextueel hulpverlener, orthopedagogen en twee secretaresses.

Aanmelden

Er is altijd een verwijzing nodig van een arts (huisarts, kinderarts of andere medisch specialist) of een beschikking van het wijkteam/de gemeente.

Aanmeldingen

Aanmelden kan via het online aanmeldformulier, door de huisarts via het ZorgDomein of via telefonisch overleg (tel. 088-3588820). Via de website kan de verwijsbrief meegestuurd worden.

Voor kind en jeugd hebben wij contracten met alle deelgemeentes van Tilburg.

Een verwijsbrief moet altijd aan de volgende eisen voldoen: een verwijzing naar de Specialistische GGZ, de AGB-code van de verwijzer, de datum en de reden van de verwijzing ((vermoeden van) DSM 5 stoornis).

ZorgDomein

Een (huis)arts kan ook aanmelden via ZorgDomein. Kies dan voor ggz Youz Tilburg.

Indien van toepassing kun je ook kiezen voor de transitieleeftijd (16 t/m 23 jr.).