Zeester

Zeester is een ambulant intensieve afdeling voor kinderen op de basisschool in de leeftijd van 6,5 t/m 12 jaar met bijvoorbeeld ADHD of autisme. Samen met een team experts, je ouders en met andere kinderen ga je leren om beter om te kunnen gaan met jouw gevoelens en gedrag.

Wat leer je bij Zeester?

Je kunt bij Zeester je sociale vaardigheden vergroten en meer grip leren krijgen op emoties. Je leert hoe je op een leukere manier met andere kinderen kan spelen, vriendschappen kan sluiten en bijvoorbeeld opkomen voor jezelf als je wordt gepest. Ook kan je bij ons leren omgaan met boosheid, verdriet, angst(en) en of overprikkeling, zodat je in moeilijke situaties jezelf beter onder controle hebt. Dit doen we onder andere door samen meerdere oplossingen voor problemen te bedenken.

Dat leer je bij onze trainingen, die je altijd volgt in een groep, samen met andere kinderen. Want we weten uit ervaring dat je het beste samen met andere kinderen aan je vaardigheden kunt werken. Een onderdeel van onze training bestaat uit het oefenen van deze vaardigheden met de groep in spelvorm, tijdens Beeldende Therapie en Psychomotorische therapie.

Welke behandelingen kun je volgen?

Als je bij Zeester in behandeling komt, ga je bijvoorbeeld de volgende trainingen volgen:

Als je na de zomervakantie naar de brugklas gaat, kun je ook Plezier op school training (POS) bij ons volgen.

Daarnaast kan het zijn dat je behandelingen volgt op een van onze andere locaties, zoals de Carel Reinierszkade in Den Haagde Leggelostraat in Den Haag of op de Denemarkenlaan in Zoetermeer, bijvoorbeeld deze:

  • Psycho-educatie
  • Individuele gesprekken
  • Ouderbegeleiding
  • Medicijnen

Wie werken er bij Zeester?

De training wordt gegeven door sociotherapeuten/intensief ambulant gezinsbehandelaren en non-verbale therapeuten, zoals een beeldende therapeut en psychomotorische therapeut. Daarnaast maakt een systeemtherapeut deel uit van het team.  

Praktische zaken

  • We bieden groepstrainingen voor kinderen in combinatie met begeleiding thuis en/of op school. Deze vorm van hulp noemen we ambulant intensief.
  • Je gaat thuis ook aan de slag met de geleerde vaardigheden, door middel van thuiswerkopdrachten.
  • Onze trainingen vinden 1 keer per week plaats onder schooltijd, in totaal zijn het 16 dagdelen.
  • De trainingen worden gegeven op de locatie Dr. van Welylaan in Den Haag. Deze locatie ligt tegen de duinen aan en heeft een grote tuin.