Breda ambulant

Extra informatie corona maatregelingen

Telefonische of online behandeling

Door de verspreiding van het Corona virus kunnen we je helaas niet meer ontvangen op onze locatie. De Parnassia Groep volgt hierin het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Als alternatief bieden wij telefonische consultatie of behandelen wij online middels beeldbellen. Zo kunnen we de continuïteit van zorg zoveel mogelijk borgen.

We kunnen ons voorstellen dat de huidige situatie veel vragen bij je oproept over je behandeling of de behandeling van je kind. Stel deze vragen gerust. Ons secretariaat is tussen 8.30 uur en 17.00 uur op werkdagen gewoon bereikbaar. Ook onze behandelaren zijn bereikbaar op hun werkdagen. We denken graag met je mee.

In geval van een spoedsituatie bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

We hopen je snel weer op onze locatie te kunnen ontvangen.

Breda ambulant

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.


Problemen die we behandelen

Bij ons werken mensen die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en het behandelen van klachten die ontstaan uit

 • autismespectrumstoornis
 • ADHD
 • ODD (licht/secundair)
 • angststoornis
 • dwangstoornis
 • ontwikkelingsproblemen
 • ticstoornis
 • systeemproblematiek
 • stemmingsstoornis
 • persoonlijkheidsproblematiek
 • trauma

Hoe wij helpen

Iedereen die bij ons in behandeling komt krijgt een behandeling op maat.

Ons team

Ons team bestaat uit diverse behandeldisciplines: klinisch psycholoog/psychotherapeut, (GZ)-psychologen, (kinder-en jeugd) psychiater (vacature), verpleegkundig specialist/systeemtherapeut en een secretaresse.

Afhankelijk van de wens van de cliënt kan de behandeling bestaan uit: ouderbegeleiding en gezinsgesprekken, psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, behandeling met medicatie, systeemtherapie en EMDR.

Aanmelden

Er is altijd een verwijzing nodig van een arts (huisarts, kinderarts of andere medisch specialist) of de gemeente.

Aanmeldingen kinderen en jongeren

Een kind of jongere kan aangemeld worden via het online aanmeldformulier, via zorgdomein of via telefonisch overleg (tel. 088-3588900).

Wij hebben contracten met de meeste gemeentes in de regio.

Aanmeldingen volwassenzorg tot 24 jaar

Volwassenen kunnen zich met een verwijsbrief online aanmelden via onze website, via zorgdomein of na telefonisch overleg. Een verwijsbrief moet altijd aan de volgende eisen voldoen: een verwijzing naar de Specialistische GGZ, de AGB-code van de verwijzer, de datum en de reden van de verwijzing ((vermoeden) DSM V stoornis).

Zorgdomein:

GGZ: Youz: hierbij geeft u aan dat het voor Youz Breda is. Ook is er een speciaal aanmeldpunt voor de transitieleeftijd (16-24jr.)

Breda ambulant

Adres

Westbroek 43B
4822 ZX Breda
088 358 89 00

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

*Via navigatie zoeken op huisnummers 39-51.