Breda Westbroek

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.


 

Voor wie zijn we er

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 24 jaar met psychische problemen waardoor zij bedreigd worden in hun verdere ontwikkeling.

Problemen die we behandelen

Bij ons werken mensen die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en het behandelen van klachten die ontstaan uit:

Hoe wij helpen

Iedereen die bij ons in behandeling komt krijgt een behandeling op maat. De behandeling kan bestaan uit: ouderbegeleiding en gezinsgesprekken, psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, behandeling met medicatie, systeemtherapie en EMDR.

Ons team

Ons team bestaat uit diverse behandeldisciplines: klinisch psycholoog/psychotherapeut, (gz)-psychologen, (kinder-en jeugd) psychiater (vacature), verpleegkundig specialist/systeemtherapeut en een secretaresse.

Aanmelden

Er is altijd een verwijzing nodig van een arts (huisarts, kinderarts of andere medisch specialist) of de gemeente.

Aanmeldingen kinderen en jongeren

Een kind of jongere kan aangemeld worden via het online aanmeldformulier, via ZorgDomein of via telefonisch overleg (tel. 088 358 89 00). Wij hebben contracten met de meeste gemeentes in de regio.

Aanmeldingen volwassenzorg tot 24 jaar

Volwassenen kunnen zich met een verwijsbrief online aanmelden via de site, via ZorgDomein of na telefonisch overleg. Een verwijsbrief moet altijd aan de volgende eisen voldoen: een verwijzing naar de Specialistische GGZ, de AGB-code van de verwijzer, de datum en de reden van de verwijzing ((vermoeden) DSM V stoornis).

ZorgDomein:

GGZ: Youz: geef hierbij aan dat het voor Youz Breda is. Ook is er een speciaal aanmeldpunt voor de transitieleeftijd (16 - 24 jaar.)