paginakop wie zijn wij

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Youz helpt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen die klachten of ernstigere psychische of verslavingsproblemen hebben. Ook behandelen we hun gezin. We behandelen zo intensief als nodig en zo kort als mogelijk. Wij werken op poli’s en digitale platforms, maar we bieden ook preventie en hoog-specialistische geestelijke gezondheidszorg (ggz), opname en crisisopvang. Youz werkt samen met de jongere, zijn of haar gezin en ieder ander die iets in het herstel kan betekenen.

Onze zorg richt zich op:

  • Vroege signalering zodat we tijdig en kort kunnen behandelen;
  • Het snel en dichtbij inzetten van expertise voor een optimale ontwikkeling van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen, ook in de wijk, op school en zo nodig bij het kind thuis;
  • Het verbeteren of herstellen van het contact met zijn/haar omgeving.

Verschillende specialismen

Wij bieden diagnostiek en behandeling voor alle psychiatrische stoornissen die bij kinderen, jongeren en (jong)volwassenen voorkomen, zoals:

Tijdig de juiste hulp

Je vindt ons op tientallen locaties door heel Nederland en in tal van wijken. 

De meeste behandelaren zijn psycholoog, psychotherapeut, psychiater, verpleegkundig specialist of (ortho)pedagoog. Zij hebben kennis van de ziektebeelden en werken dagelijks met kinderen en jongeren en hun gezinnen.

Onze medewerkers werken samen met andere professionals in de jeugd opvoedhulp en hulp voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB problematiek). Zo zorgen we ervoor dat kinderen, jongeren en (jong)volwassenen tijdig de juiste hulp krijgen. Bij Youz werken zo'n 2200 medewerkers die jaarlijks circa 27.000 kinderen en jongeren behandelen.

Betere zorg door diversiteit

Wij werken elke dag aan een werkomgeving waarin iedereen meedoet en niemand wordt uitgesloten. Ieders talent wordt gezien, gewaardeerd en benut. We sluiten aan op de wensen en behoeften van onze cliënten met oog en gevoel voor diversiteit. Zodat iedereen zich bij ons welkom, veilig en begrepen voelt.