Hoe helpt Youz?

Ieder kind en iedere jongere is anders. Daarom krijgt iedereen bij Youz een behandeling op maat. Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in psychische en psychiatrische stoornissen bij baby's, peuters, pubers en jongvolwassenen. Je kan vertrouwen op verantwoorde zorg en goede dienstverlening.

Onze behandelingen zijn gericht op:

ADHD Angst Autisme
Eetstoornissen Ontwikkelings- problemen bij jonge kinderen Persoonlijkheids- stoornissen
Trauma Verslaving Vroege psychose
Depressie    

 

Als wij zelf niet de beste behandeling in huis hebben voor je, dan overleggen wij met andere jeugdinstellingen.

Welke type behandelingen kun je verwachten?

Afhankelijk van je diagnose hebben wij verschillende behandelingen:

Individuele behandelingen

Groepsbehandelingen

Dagbehandeling voor baby's en kleine kinderen tot 6 jaar

Online hulp

Cursussen voor ouders

Crisishulp

De afspraken die we met jou en je ouders maken over de soort behandeling leggen we altijd vast in een behandelplan.

Zorg dichtbij

Youz helpt kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of (ernstigere) problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij. Hiervoor werken we zoveel mogelijk vanuit de wijk met onze zorg en behandelingen. In meerdere regio's maken wij deel uit van (jeugd)wijkteams. In een jeugdwijkteam werken we nauw samen met andere jeugdprofessionals om jou én je ouders de juiste hulp te kunnen bieden die nodig is.

Ernstige psychiatrische aandoeningen

We hebben ook verschillende FACT-teams. Deze teams bieden hulp aan die jongeren die niet zo makkelijk de stap maken naar de reguliere hulpverlening  zetten of die zelfs helemaal niet geholpen willen worden. Het gaat om jongeren van 12 tot 24 jaar met vaak ernstige psychiatrische aandoeningen en problemen op andere levensgebieden zoals op school of in het gezin waar ze onderdeel van zijn.