Intake en diagnose

Intake en diagnose

Met een verwijzingsbrief van de huisarts, een andere medisch specialist of van de gemeente, kun je je aanmelden bij Youz. Dan nemen wij contact met je op voor het maken van een afspraak.

Op de juiste plek bij ons

We doen eerst een screening. Dat betekent dat we eerst een aantal zaken met je doornemen zodat we zeker weten dat jij bij ons op de juiste plek bent. Soms gebeurt die screening telefonisch. Als wij je kunnen helpen, volgt een intakefase die uit meerdere gesprekken kan bestaan.

Aan de hand van vragenlijsten, die jij thuis al voorbereidt, gaan we in op jouw problemen en klachten. Samen proberen we duidelijk te krijgen hoe je functioneert in jouw gezin, op school en in je vrije tijd. Eventueel doen we extra onderzoek. Onze hulpverlener bespreekt deze informatie met een team van deskundigen. Alle informatie bundelen we. In een adviesgesprek bespreken we dan de uitslag van de diagnose en de behandelmogelijkheden.

Als de conclusie is dat wij als Youz niet de goede behandeling of plek kunnen bieden voor jou, dan overleggen wij met andere zorgverleners die jou wel verder kunnen helpen.

Nodig voor aanmelding

Om je te kunnen aanmelden bij Youz heb je nodig:

  • verwijzing van een (huis)arts, medisch specialist, kinderarts of van een wijkteam (gemeente)
  • een geldig identiteitsbewijs
  • verzekeringsbewijs bij jongeren vanaf 18 jaar