Nieuws detail paginakop

Actueel

nieuws-imh.jpg
01 juni 2022

'De communicatie met mijn zoontje verloopt veel beter'

Marlinda uit Noord-Holland kwam terecht bij het IMH-team van Youz na doorverwijzing van haar eigen psycholoog. Marlinda voelde zich onzeker in het moederschap en in het contact met haar jonge zoontje. Daarom zocht ze hulp.

Marlinda: “Ik wist eerst niet goed wat ik kon verwachten van de eerste kennismaking met mijn behandelaar. Ik was bang en voelde me kwetsbaar. Het idee dat er iemand bij mij thuis zou komen die mij moest gaan behandelen vond ik spannend. Ik dacht alleen maar: straks halen ze mijn kindje bij me weg! Maar tegen alle verwachtingen in is het contact goed bevallen. Mijn behandelaar is echt een vertrouwenspersoon: open en eerlijk. We hebben een klik, en ik denk dat dat belangrijk is om vooruitgang te boeken. Het helpt mij om een zekerdere moeder te worden.”

“De eerlijkheid van de behandelaar heeft me erg geholpen. En dat je jezelf terugziet op videobeelden is voor mij echt een eye-opener geweest. Je wordt je bewuster van je eigen gedrag en de communicatie met je kindje. De grootste verandering voor mij is dat ik meer op mijn mimiek let en beter communiceer. Ik merk ook echt dat mijn zoontje nu meer begint te brabbelen.”

Vertrouwen in de toekomst

“Ik begin weer vertrouwen te krijgen in de toekomst. Ik zie de vooruitgang. En daarom zou ik Youz zeker adviseren als je als ouder last hebt van twijfels of onzekerheden. Er zijn genoeg onzekere vaders en moeders die wel wat hulp kunnen gebruiken van iemand die meekijkt of meedenkt in de opvoeding.”

Wat is IMH?

IMH staat voor Infant Mental Health en het team richt zich op de behandeling en diagnostiek voor baby’s, peuters, kleuters en zwangere vrouwen. Bij het IMH-team staat de relatie tussen ouder en kind centraal. De relatie is dus onze “cliënt”. We helpen ouders hun kinderen beter te begrijpen en goed af te stemmen op hun kindje. Ze gaan dan vanzelf meer woorden geven aan wat baby’s en peuters non-verbaal communiceren. Als de kwaliteit van de relatie verbetert neemt het plezier van ouders en kind toe. Zo groeien zowel ouders als kinderen in hun vertrouwen naar elkaar en zichzelf!