Nieuws detail paginakop

Actueel

keurmerk+%281%29.jpg
31 januari 2024

FACT team Gouda behaalt keurmerk CCAF

Het FACT team van Gouda behaalt het keurmerk CCAF conform de veldnormen FACT Jeugd 2020. Op 9 november 2023 werd het team geauditeerd door het CCAF. De FACT-schaal geeft het FACT-team richting en aan de hand van de acht thema’s laat het team zien waar het FACT-team voor staat.

Het is een resultaat om trots op te zijn. Het  team mag zich weer voor 3 jaar een gecertificeerd FACT team noemen. Gecertificeerde teams leveren een herkenbare en garandeerbare kwaliteit van zorg aan mensen met ernstige psychische aandoeningen en hun naasten.

Grootste kracht: het betrekken van het netwerk en systemisch werken

Het team heeft een caseload van 50 cliënten en een teamomvang van 5,99 fte met 8 teamleden. Volgens de auditoren is FACT Gouda een team in ontwikkeling, dat zich onder de inspirerende begeleiding van de psychiater heeft gevormd tot een hecht en zelfstandig werkend team, waarin de principes van FACT gedragen worden door het gehele team. Het team is gehuisvest vlakbij het station en is goed bereikbaar. FACT Gouda is een enthousiast, gedreven, betrokken en geduldig team met veel expertise. De grootste kracht van het team bestaat uit het betrekken van het netwerk bij de behandeling en het systemisch werken. Tijdens het bordoverleg was een mooie dynamiek zichtbaar en bleek dat teamleden op de hoogte waren van (problematiek van) de cliënten.

Het team heeft veel oog voor scholing en dagbesteding en voor het symptomatische domein. Zowel cliënten als ouders toonden veel tevredenheid en waardering voor het brede palet aan behandelmogelijkheden, waardoor vertrouwen en perspectief zijn toegenomen.

Het team heeft aandacht voor het persoonlijke domein en de ontwikkeling van de cliënt en het systeem en brengt de cliënt in contact met nieuwe mogelijkheden, waardoor nieuwe perspectieven ontstaan.

Het FACT team is opgenomen in het keurmerkregister van het CCAF, te vinden op http://ccaf.nl/keurmerkregister/