Nieuws detail paginakop

Actueel

nieuws-niet-iedereen.jpg
27 oktober 2021

'Ik motiveer ouders om hulp te zoeken'

Maurice Kuijvenhoven is sinds een jaar verbonden aan Beter Thuis, waar hij gezinnen bijstaat die in het hulpverleningstraject zitten. Maurice is er met name voor de ouders. “Vaak hebben zij last van onverwerkte problemen uit het verleden, wat doorwerkt in het ouderschap.”

Maurice werkt sinds 2006 bij Parnassia Groep: eerst als hulpverlener en manager bij Brijder en nu als teamcoach bij HR. Deze functie combineert hij met zijn functie bij Beter Thuis. Maurice: “Anderhalf jaar geleden begon het te kriebelen; ik miste het contact met cliënten. Via via kwam Beter Thuis op mijn pad. Wat mij heel erg aanspreekt is dat bij Beter Thuis het hele gezin in beeld is. Ik heb in mijn eigen jeugd ervaren dat de hulpverlening aan ouders en kinderen erg versnipperd was.”

Complexe problematiek

Als hulpverlener bij Beter Thuis wordt Maurice bij alle nieuwe aanmeldingen ingezet om tijdens de analysefase (de eerste weken) in gesprek te gaan met ouders. Soms kan ik een ouder direct en snel ondersteunen. Maar het kan ook voorkomen dat ik langer in beeld blijf om bijvoorbeeld ondersteunende contacten te bieden ter overbrugging van een wachtlijst.

Ik ben er echt voor hen en wil weten hoe het met hen gaat; waar ze tevreden en minder tevreden over zijn. Vaak zie je dat er bij één of beide ouders sprake is van complexe problematiek, wat doorwerkt in het ouderschap. Ik probeer deze ouders op een laagdrempelige manier te motiveren om aan deze problemen te werken. Samen kijken we wat passende hulp is.”

Daarnaast fungeert Maurice als ‘brug’ tussen Beter Thuis en andere partijen. Als er sprake is van complexe problemen zorgt hij dat ouders terecht kunnen in de GGZ en hij onderhoudt de contacten met gemeentepartijen. “Als je echt betrokken bent bij een gezin en niet oordeelt is er best veel mogelijk. Ik motiveer ouders om hulp te zoeken door náást ze te staan, niet tegenover ze.” Het werkt geeft hem veel voldoening. “Beter Thuis is een prachtig project. We hebben alle disciplines in huis en ik met mijn coaching en verslavingszorgachtergrond pas daar prima tussen. We maken gebruik van elkaars expertise en mede daardoor kunnen we een hoop bereiken.”

Werken bij Beter Thuis?

Beter Thuis zoekt collega’s! Bekijk snel onderstaande vacatures of neem contact op met projectdirecteur Sarah Soenen.