Nieuws detail paginakop

Actueel

Meisje_web.jpg
17 augustus 2023

Kom je ook naar Voor de Jeugd-dag?

Op 11 september vindt voor de elfde  keer de Voor de Jeugd dag plaats. Dit jaar op een nieuwe locatie: het Taets  Art en Event Park in Zaandam. Ook Youz zal hier vertegenwoordigd zijn met onder andere het scholenprogramma, waarin de focus ligt op preventie. Ook het Infant Mental Health Centrum zal aanwezig zijn.

Het centrale thema van de dag is: Voor elkaar zorgen. Door de coronacrisis is het nog duidelijker geworden dat we niet zonder elkaar kunnen en zonder hulp en zorg kunnen. Zeker bij het opvoeden en opgroeien van jongeren is dit nodig. De dag is speciaal voor jeugdgezondheidsorganisaties, zorgaanbieders, gemeenten, kinderopvang, onderwijs-, branche, beroeps- en cliëntenorganisaties.

Verschillende paviljoens

De Voor de Jeugd dag is een initiatief van het Ministerie van VWS en VNG. Er zijn meer dan 80 workshops in verschillende paviljoens. Elk paviljoen heeft zijn eigen invalshoek: je kunt luisteren naar een ‘smaakmaker’, een training volgen, persoonlijke verhalen delen of naar een optreden kijken.

De Hartenkreet

Je bent welkom bij Youz in paviljoen De Hartenkreet van 14.40 tot 15.00 uur om de sessie over het scholenprogramma bij te wonen. De sprekers in dit paviljoen klimmen op een kansel of zeepkist. Spreker is Jeffrey Ward Brew, sociotherapeut en MDF- therapeut bij Youz. Naast zijn werk als therapeut is hij mede verantwoordelijk voor het opzetten en ontwikkelen het scholenprogramma en de samenwerking tussen Youz en Triple ThreaT.

Van 11.40 – 12.00 uur kun je de sessie over Infant Mental Health (IMH) van Sparq Jeugdhulp bijwonen. Sparq jeugdhulp is een samenwerking van 3 organisaties: Kenter Jeugdhulp, Youz en de Hartekamp Groep. Sprekers zijn Barbara Gabel van Youz en Julia Kerklaan en Janneke van Driel van Kenter Jeugdhulp. Zij zullen het belang van IMH onder de aandacht brengen. Ze delen opbrengsten maar ook de hobbels die ze tegen komen bij de implementatie hiervan in een nu roerig jeugdhulp landschap.

Ben jij er ook bij? Meld je dan snel aan want de dag is geliefd en er zijn een beperkt aantal plaatsen. Deelname is gratis.

Voor meer informatie en het complete programma en aanmelding:

Voor de Jeugd Dag 2023