Nieuws detail paginakop

Actueel

TOPGGz+Keurmerk+849+x+424.png
27 juni 2022

Leo Kannerhuis krijgt opnieuw het TOPGGz-keurmerk

Ook de komende vier jaar mag het Leo Kannerhuis het TOPGGz-keurmerk voeren. Na de visitatie in februari heeft het bestuur van de Stichting Topklinische GGz op 23 juni het TOPGGz-keurmerk opnieuw voor vier jaar toegekend aan het Leo Kannerhuis.

Het Leo Kannerhuis biedt hoogspecialistische zorg aan mensen met autisme die vast lopen in hun ontwikkeling en onvoldoende baat (meer) hebben van behandeling in de specialistische zorg. Veelal spelen er bij deze mensen ook nog andere psychische problemen.

Hoogwaardige cliëntenzorg
Door het toepassen van nieuwe en innovatieve behandelmethoden, die vaak gebaseerd zijn op de praktijk en wetenschappelijk onderzoek, levert Leo Kannerhuis kwalitatief hoogwaardige cliëntenzorg. De zorg die geboden wordt, is afgestemd op en met cliënt en zijn of haar netwerk. De professionals van het Leo Kannerhuis zetten zich in om cliënten en hun naasten optimaal gebruik te laten maken van nieuwe behandelmogelijkheden.
De nieuwe kennis en inzichten die Leo Kannerhuis opdoet worden breed gedeeld, zodat vele cliënten en behandelaren kunnen profiteren van hun kennis en behandelinzichten.  

Onszelf scherp houden
“Wij zijn supertrots op al onze medewerkers. Het behalen van dit keurmerk is echt resultaat van gezamenlijke inspanning, waarbij iedereen een waardevolle bijdrage levert. We bieden kwaliteit omdat we elkaar en onszelf scherp houden, maar ook ondersteunen waar dat nodig is.  We hebben plezier in ons vak en blijven groeien en leren, ook de komende jaren. En daar profiteren onze cliënten van!” aldus Jacqueline Bailly (directeur zorg) en Mariet van IJzendoorn (manager polikliniek Amsterdam).

Cliënten zoals Kaja geven aan dat ze blij zijn met behandelaren van Leo Kannerhuis. “Mijn verblijf in het Leo Kannerhuis voelde na een tijd als een tweede thuis. De begeleiding was er heel fijn en de mede jongeren ondersteunden mij enorm. Ze hielpen me om mijn beste zelf te zijn, niet om mijn aandoening te genezen.”  Zijn behandelaar geeft aan dat Kaja door zijn behandeling heeft hij ontdekt dat hij er gewoon mag zijn. Lees het volledige verhaal van Kaja.  

Het Leo Kannerhuis heeft al sinds 2009 het TOPGGz-keurmerk en heeft locaties in de omgeving van Arnhem/Nijmegen en Amsterdam. Leo Kannerhuis is onderdeel van Youz.

Over TOPGGz
TOPGGz staat voor hoogspecialistische patiëntenzorg in combinatie met de ontwikkeling van het vakgebied. TOPGGz wil een impuls te geven aan kwaliteit, innovatie en doelmatigheid van de ggz. En zo patiënten een nieuw perspectief op herstel te bieden. De stichting bestaat inmiddels 15 jaar en er zijn iets meer dan 50 TOPGGz-afdelingen in Nederland.