Nieuws detail paginakop

Actueel

ACTIE+BUITEN.jpg
18 januari 2023

Sparq Jeugdhulp laat jeugdigen weer sprankelen

‘Kinderen en ouders tijdig de juiste en best passende specialistische hulp bieden; niet zwaarder dan nodig en zo dicht mogelijk bij huis’. Met die gedeelde missie bundelen De Hartekamp Groep, Kenter Jeugdhulp en Youz hun krachten in een speciaal samenwerkingsverband onder de naam Sparq Jeugdhulp.

De gemeenten in Zuid-Kennemerland en IJmond gunden Sparq Jeugdhulp een driejarig contract dat vanaf 1 januari 2023 gestart is. Alleen door samen te werken – met elkaar als zorgprofessionals én met de sociale omgeving – kunnen we preventie en jeugdhulp effectiever en duurzamer inrichten. Want ieder kind verdient een gelukkige jeugd en een toekomst om met plezier naar uit te kijken.

Eén voordeur, één begeleider

Sparq Jeugdhulp werkt in de komende maanden toe naar één voordeur voor de regio’s Zuid-Kennemerland en IJmond met daarachter alle expertises, van gespecialiseerde opvoedhulp, en psychische hulp tot begeleiding van kinderen met een verstandelijke beperking met een intensieve zorgvraag. Zo snel, licht en preventief waar mogelijk en zo lang, specialistisch en uitgebreid als nodig. En zo dicht mogelijk bij huis. Zo kunnen kinderen tijdens hun behandeling gewoon doorgaan met hun dagelijks leven in hun vertrouwde omgeving. 

Elk kind en gezin koppelen we bij aanmelding aan een persoonlijke Sparq begeleider. Gedurende het traject is de Sparq begeleider het directe aanspreekpunt voor alle betrokkenen.

Constructief met problemen omgaan

Sparq Jeugdhulp gelooft dat de sociale omgeving van kinderen en jongeren een sleutelrol speelt bij zowel vroegtijdige signalering als bij het aanbieden van effectieve jeugdhulp. Door nauw samen te werken met bijvoorbeeld ouders, scholen en sportverenigingen kunnen problemen eerder worden opgemerkt en benaderd vanuit verschillende hoeken. Zo zetten we samen met de sociale omgeving in op preventie en zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren tot 23 jaar tijdig de hulp krijgen die zij nodig hebben. Wachttijden worden teruggedrongen, waardoor specialistische hulp direct beschikbaar is voor jongeren die dat nodig hebben.

Nieuwsgierig naar meer Sparq Jeugdhulp?

Kijk dan op www.sparqjeugdhulp.nl. Sinds 1 januari 2023 is het loket geopend voor aanmelding voor complexe, specialistische jeugdhulp in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond. Voor een aanmelding is altijd een verwijzing nodig.