Nieuws detail paginakop

Actueel

portret+Elseline+ok.jpg
06 februari 2024

Youz-collega spreekt tijdens jaarlijks EMDR-congres

Youz GZ-psycholoog Elseline Scherpenisse verzorgt een workshop over EMDR therapie bij vluchtelingen samen met Merel Velu, Marloes de Kok en Trudy Mooren op het jaarlijkse EMDR congres. Het congres in Nieuwegein dat plaatsvindt op 12 en 13 april  heeft als titel: EMDR allinclusive, oog voor iedereem! Het congres wordt bezocht door ongeveer 2000 bezoekers en is ook online te volgen.

Elseline werkt al sinds 2007 met vluchtelingen. In 2011 heeft ze bij i-psy-volwassenen  in Zaandam een kind en jeugdafdeling opgezet, die sinds drie jaar onderdeel uitmaakt van Youz. Als EMDR therapeut heeft ze veel ervaring met het behandelen van vluchtelingen over de hele wereld, maar de laatste jaren met name uit Syrië, Oekraïne en Turkije.

In de workshop gaat ze uitgebreid in op  wat specifiek nodig is om vluchtelingen een goede EMDR-behandeling te geven. “Op de eerste plaats heb je een goede tolk nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met een specifieke verklaring voor de psychische klachten die worden ervaren. Het is belangrijk om rekening te houden met de culturele context waar je mee te maken krijgt en er is vaak een grotere drempel in andere culturen om mentale hulp te zoeken. EMDR therapie kan heel goed toegepast worden bij vluchtelingen, maar er is vaak wat meer voorbereiding nodig.”

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden met Early bird korting voor dit congres t /m 15 februari. Voor een  ticket : https://lnkd.in/eadX27BX

Accreditatie is aangevraagd bij Vereniging EMDR Nederland, Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGZPT), VGCt, NVP, Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), NVvP, NVRG en Vereniging voor Schematherapie.

Voor het volledige programma: 

EMDR CONGRES 2024 – EMDR All inclusive! Oog voor iedereen