Nieuws detail paginakop

Actueel

nieuws-samenwerking-ipse.jpg
09 juni 2022

Youz en Ipse de Bruggen zetten de volgende stap in hun samenwerking voor complexe gezinsproblematiek

Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en complexe psychische problemen hebben intensieve zorg nodig. Vaak vanuit verschillende specialismen zoals de geestelijke gezondheidzorg, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking of de jeugdzorg. Om de zorg beter op elkaar af te stemmen werken Youz en Ipse de Bruggen in regio Haaglanden binnenkort nog intensiever samen voor passende hulp aan het hele gezin.

Youz en Ipse de Bruggen streven al vanaf de start van de Jeugdwet naar meer integrale samenwerking vanuit verschillende deskundigheden. De samenwerking die we met elkaar hebben ontwikkeld is toe aan een volgende stap. Met deze intensievere samenwerking maken we gezamenlijke aansturing en ontwikkeling van nieuwe dienstverlening mogelijk.

‘Door samen te werken met Ipse de Bruggen kunnen we kinderen, jongeren en hun ouders de benodigde zorg op de juiste plek bieden. Met een vast team van hulpverleners krijgen gezinnen ook zo snel mogelijk de zorg, met zo min mogelijk doorverwijzingen en wachttijd.’

- Jozien Snijders, bestuurder Youz

Ipse de Bruggen heeft veel kennis van jeugdigen en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en is in Zuid-Holland actief. Ook Youz heeft een ruim aanbod aan jeugd en volwassenen ggz en verslavingszorg in huis samen met de andere zorgmerken van Parnassia Groep. Door deze zorg goed op elkaar af te stemmen bieden we passende zorg aan kinderen, jongeren én hun ouders. Samen werken we toe naar een gezinsaanpak waarin de kennis en kunde van de beide organisaties optimaal benut wordt. Het belangrijkste doel van deze gezinshulpverlening is het herstellen van het gewone dagelijkse gezinsleven waarbij ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld school, werk en het sociale leven.

‘Kinderen, jongeren en hun gezinnen in de specialistische zorg zijn gebaat bij een multidisciplinaire aanpak, onder meer als gevolg van toenemende problematiek in gezinnen. Youz en Ipse de Bruggen werken al jaren naar tevredenheid samen. Door nog intensiever samen te werken kunnen we integrale gezinsgerichte hulp bieden.’

- Jan van Hoek, bestuurder Ipse de Bruggen

Samen veel te bieden

Bij Youz en Ipse de Bruggen werken we aan de toekomst. We hebben samen veel te bieden. Het gezamenlijk aanbod werken we de komende maanden verder uit, samen met de betrokken teams. We kijken uit naar deze samenwerking voor nog betere specialistische jeugdhulp voor alle kinderen, jongeren en hun gezinnen die dit in de regio nodig hebben.