Nieuws detail paginakop

Actueel

nieuws-training-preventie.jpg
11 oktober 2021

Youz biedt training voor LHBTQI+ jongeren

Vandaag 11 oktober is het Coming Out Day, de dag voor acceptatie van LHBTI’s. Queer (LHBTQI+) jongeren staan voor extra uitdagingen; negatieve reacties, uitsluiting, pesten, haat en geweld komen helaas veel voor. Dit maakt hen kwetsbaar voor het ontwikkelen van psychische problemen en suïcidaliteit. Omdat queer jongeren verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van psychische problemen en het verbazingwekkend is hoe weinig aandacht er is voor deze specifieke risicogroep, voert Youz Preventie Haaglanden dit najaar samen met COC Haaglanden een preventieve groepstraining speciaal voor LHBTQI+ jongeren uit in een pilot.

De groepstraining ACT your way Queer is bedoeld voor Haagse queer jongeren (16-25 jaar) met lichte psychische klachten en struggles rondom hun gender of seksualiteit. Verwijzers, ouders of jongeren zelf kunnen aanmelden, door een mailtje te sturen naar preventiehaaglanden@youz.nl. We plannen dan een kennismakingsgesprek en bespreken samen of de training past bij de hulpvraag. Er is geen verwijzing nodig en de training is gratis.

Praktische informatie

Training: ACT your way Queer
Trainingsdata: dinsdag 23 november, 30 november, 7 december, 14 december, 21 december, 11 januari, 18 januari en 25 januari
Tijdstip: 16:00 – 17:30u
Locatie: Scheveningseveer 7, Den Haag (locatie COC Haaglanden)
Trainers: Yvonne van den Berg (Youz Preventie) en Tika Stardust (COC)

Voor vragen over deze training kunt u contact opnemen met Yvonne van den Berg (y.vandenberg@youz.nl, 06 27 050 896).