Componence Asset List

Brussengroep

Als je een broer of zus hebt die psychische klachten heeft of een beperking of ziekte, kan dat best lastig zijn. Veel tijd en aandacht gaat in jullie gezin naar het kind waar iets mee aan de hand is. Misschien wil je graag weten wat er met je broer of zus aan de hand is en hoe je daar het beste mee om kunt gaan? Bij Youz kun je een training volgen voor broers en zussen (afgekort brussen) die hier graag eens met andere brussen over willen praten. Want het is prettig om met leeftijdgenoten te zijn die hetzelfde meemaken als jij.

Wat leer je

Je bespreekt in de training hoe het is om een broer of zus met psychische klachten te hebben. Je kunt je ervaringen met elkaar delen. En je leert meer over wat psychische klachten zijn en hoe je hier mee kunt omgaan. We leren je stil te staan bij jouw gevoel, goed voor jezelf op te komen en om hulp te vragen. En je kunt kletsen en lachen met de andere kinderen als je dat wilt. Er worden ook activiteiten gedaan zoals een spel.

Wat leren je ouders

Ouders leren hoe het is om een brus te zijn en hoe zij een brus kunnen ondersteunen. En met de ouders bespreken we het verloop van de groep van hun kind.

Praktische informatie

  • 8 bijeenkomsten voor kinderen van 1,5 uur.
  • 1 ouderbijeenkomst van 1,5 uur.
  • De training is voor kinderen van 8-12 jaar met een broer of zus met psychische klachten of een beperking of ziekte die in de regio Haaglanden wonen.
  • Hoeveel kost het? Niets. Er is geen verwijzing nodig.
  • Informeer bij preventiehaaglanden@youz.nl naar de actuele startdatum en locatie van de training.