Componence Asset List

Ouder-baby interventie

Heb je als jonge ouders last van spanningen en stress en maak je je als gevolg daarvan zorgen over de ontwikkeling van jouw baby? Wij bieden je ondersteuning bij het vergroten van je zelfvertrouwen en het opbouwen van een goede band met jouw baby. De individuele ouder-baby-interventie helpt ouders met spanning of stressklachten en/of psychische of verslavingsproblemen. Voorwaarde is wel dat je zelf ook onder behandeling bent of gaat voor je problemen.

"Ik merk dat ik meer contact krijg met mijn kind, als ik met een hogere stem praat, dit doet mij goed."

"Ook al voel ik (nog) geen band met mijn kind, ik weet nu waar ik op kan letten in het contact met mijn kind. Het contact met mijn kind is beter geworden. Ik voel mij minder schuldig."

Wat leer je bij de ouder-baby-interventie?

We komen thuis bij je op bezoek om met je te praten. We ondersteunen je om het contact tussen jou en je kind te versterken, zodat je (weer) meer plezier en zelfvertrouwen krijgt in het contact met je baby. Daarmee vergroten we de kans dat je kind zich gezond ontwikkelt. Ouders geven aan dat zij door de interventie meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat het contact met hun baby is verbeterd.

"Er valt letterlijk een last van mijn schouders na deze eerste bespreking omdat ik dacht dat ik niets goed deed, ik ben opgelucht."

"Ik kan het nu ook echt voelen dat ik het goed doe."

Praktische informatie

  • Voor wie? Vaders en moeders met psychische of verslavingsproblemen van kinderen tot 12 maanden.
  • Hoe vaak? 8 tot 10 huisbezoeken van 1 uur.
  • Hoeveel kost het? Niets en je hebt geen verwijzing nodig.
  • Waar? In de regio Haaglanden.

Regelmatig maken we video-opnamen van jou en je baby. Dit doen we altijd in overleg. Deze opnames gebruiken we alleen voor deze interventie en we gaan er vertrouwelijk mee om. We weten uit wetenschappelijk onderzoek dat de ouder-baby-interventie een positief effect heeft.