Componence Asset List

Ouder-peuter groep

Opvoeden, het lijkt zo gewoon. Maar het is niet gemakkelijk, zeker als je zelf problemen hebt. Soms kunnen de zorg en aandacht die kinderen van je vragen je zwaar vallen en kun je wel wat steun gebruiken. De ouder-peuter-groep helpt ouders met psychische klachten of verslavingsproblemen.

Wat leer je bij de ouder-peuter-groep?

Tijdens de ochtend is er volop gelegenheid om te praten over dingen waarmee je met je peuter te maken krijgt. Je raakt met elkaar aan de praat en kunt van elkaar leren. Daarnaast ga je samen met je kind spelletjes doen, liedjes zingen, knutselen en spelen. Dit kan erg leerzaam zijn en veel plezier geven. Door samen opdrachten te doen en te spelen, leer je oog te krijgen voor wat er speelt in het leventje van je kind. Bovendien krijg je de gelegenheid om met andere ouders ervaringen uit te wisselen over bepaalde thema's die te maken hebben met de opvoeding van kinderen. Denk aan de beleving van het ouderschap, zoals consequent blijven, complimentjes geven, wat vind ik belangrijk in de opvoeding van mijn kind?

Praktische informatie

  • Voor wie? Vaders en moeders met psychische klachten of verslavingsproblemen en kinderen in de leeftijd van 1 t/m 3 jaar.
  • Hoe vaak? 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur.
  • Hoeveel kost het? Niets en je hebt geen verwijzing nodig.

Informeer bij preventiehaaglanden@youz.nl (regio Den Haag) of ggzjeugdteamzoetermeer@youz.nl (Zoetermeer) naar de actuele startdata en locaties van de training.