Componence Asset List

Speel-en-doe groep

Als je psychische of verslavingsproblemen hebt, kan dit ook voor je kinderen ingrijpende gevolgen hebben. De speel-doe-groep is voor ouders met psychische problemen of een verslavingsproblemen en hun kinderen. Samen werk je aan het versterken van het contact met je kind. 

Wat leert u bij de speel-en-doe-groep?

Je komt samen met je kind naar de groep. Samen spelen, knutselen, liedjes zingen en met elkaar praten. Dat ga je doen bij de groep. Op een speelse manier leer je hoe je kunt praten met je gezin over jouw psychische klachten of verslavingsproblemen. Door ook andere ouders te ontmoeten, zie je dat je niet te enige bent.

Jouw kind leert vertellen over zijn gevoel en wat het merkt van uw problemen. Hoe het is om een ouder met problemen te hebben. Tijdens iedere bijeenkomst werk je samen met je kind aan een opdracht (een knutselopdracht of een spel bijvoorbeeld), zodat jullie samen weer plezier kunnen hebben.

Praktische informatie

  • Voor wie? Iedereen van 4 t/m 7 jaar en hun ouders.
  • Hoe vaak? 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur.
  • Hoeveel kost het? Niets.
  • Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Informeer bij preventiehaaglanden@youz.nl (regio Den Haag) of ggzjeugdteamzoetermeer@youz.nl (Zoetermeer) naar de actuele startdata en locaties van de training.