Kliniek Rotterdam Alexander aan de Prins Constantijnweg 131 wordt komende periode verbouwd. Een deel van de kliniek wordt gedeeltelijk gesloopt, waarna er een nieuwbouwvleugel voor in de plaats komt. Het andere gedeelte krijgt een grondige renovatie. De totale herontwikkeling duurt ongeveer 2 jaar en is inmiddels gestart.

Door deze herontwikkeling verhuist Youz verslavingszorg naar Poortmolen 121, gebouw 3 in Capelle aan den IJssel. Deze staat nu leeg. De totale herontwikkeling duurt ongeveer 2 jaar, daarna verhuist de afdeling weer terug. Het telefoonnummer blijft ongewijzigd.

Rotterdam Prins Constantijnweg kliniek Youz verslavingszorg (tijdelijke locatie: Capelle aan den IJssel Watermolen)

De Youz kliniek is een besloten kliniek voor jongeren tussen de 13 en 24 jaar waarbij verslaving (alcohol, drugs en/of gokken) op de voorgrond staat, en waarbij andere problematiek meespeelt (trauma, angststoornissen, depressie en/of psychose). We richten ons op het herstel van de jongeren en het versterken van autonomie, zodat zij leren de eigen regie weer terug te pakken. De Youz kliniek beschikt over een kortdurend en intensief behandel- en activiteitenprogramma.

In de eerste periode in de kliniek wordt vooral gewerkt aan het ontgiften van het lichaam (detoxfase). Deze fase duurt gemiddeld 3 weken. Tijdens opname volgen de jongeren een dagprogramma. Het programma bestaat uit verschillende trainingen, zoals psycho-educatie, gezonde leefstijl, sociale vaardigheden, traumaverwerking, sport, creatieve therapie, muziek en koken.

De Youz kliniek is onderdeel van Antes, locatie Kliniek Rotterdam Alexander. De cliënten van de Youz kliniek mogen gebruik maken van alle faciliteiten van de kliniek zoals de Sportruimte, de Crea-ruimte, de keukens, etc. Lees meer over een opname in deze kliniek.