Expertisecentrum 0 tot 6 jaar

Hulp bij ontwikkeling kind

Huilt uw baby, peuter en kleuter overmatig veel? Of is hij of zij extreem angstig, druk of driftig? Misschien heeft uw kind slaapproblemen, komt de spraak niet goed op gang of vallen er andere dingen op in de ontwikkeling. Er kan sprake zijn van een ontwikkelingsprobleem.

We zijn gespecialiseerd zijn in de ontwikkelingsproblematiek bij jonge kinderen. De behandeling kan bestaan uit:

  • Poliklinisch onderzoek – u komt volgens afspraak met uw kind bij ons voor onderzoek of voor een gesprek
  • Dagbehandeling in Babylon – u verblijft een vaste dag per week met uw kind in het dagbehandelingscentrum
  • Kinderpsychiatrische Intensieve Thuisbehandeling (KIT) – een behandelaar komt bij u thuis en ondersteunt u bij de aanpak van uw kind.

Na aanmelding

Na aanmelding volgt een gesprek om de problemen zo helder mogelijk te krijgen. Bent u bij ons op de juiste plek? Dan volgt een intake en kijken we samen welk traject het beste bij u en uw kind past: poliklinisch onderzoek en behandeling of dagbehandeling bij Babylon.

Ook is het mogelijk om thuis hulp te krijgen van Kinderpsychiatrisch Intensieve Thuisbehandeling. In alle gevallen streven we ernaar een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw kind. Niet alleen bij ons, maar zo nodig ook thuis, op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of op school. Daarnaast is het belangrijk dat we gesprekken met u hebben over uw gezin en de ontwikkeling van uw kind.