29 november 2023

Herstelacademie voor jongvolwassenen in Haaglanden: dagelijkse activiteiten

Reakt en Youz presenteren met trots de Herstelacademie voor jongvolwassenen, een initiatief dat gericht is op welzijn en herstel. Speciaal ontworpen voor jongeren onder de 30 jaar in behandeling of onder begeleiding, bieden we dagelijks inspirerende activiteiten op diverse Reakt-locaties in Haaglanden. 

 

Investeren in de toekomst

Het aantal jongeren met mentale klachten groeit, en het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om passende ondersteuning te bieden. We leggen de nadruk op maatschappelijk herstel en investeren in de toekomst van jongeren. Het doel is niet alleen het verminderen van symptomen, maar ook het vergroten van veerkracht, zelfredzaamheid en sociale participatie. In de Herstelacademie werken voornamelijk herstelcoaches met ervaringsdeskundigheid. De herstelwerkgroep heeft elke week verschillende activiteiten die in het teken staan van herstel. Van Jenga met herstelgerichte vragen op de steentjes tot moodboards en schilderopdrachten met je herstelwens er op. Op die manier zien jongeren de positieve kant van hun eigen herstel in. 

Programma: elke dag leuke activiteiten 

Elke werkdag kunnen jongvolwassenen genieten van boeiende en leuke activiteiten die plaatsvinden op of vanuit Reakt-locaties in Haaglanden, waaronder Pluk, Platinaweg, Haagse Zaak en De Post. De activiteiten zijn speciaal ontworpen om zowel het fysieke als het mentale welzijn te bevorderen. Of je nu houdt van creatieve bezigheden, sportieve uitdagingen of sociale interactie, de Reakt-locaties bieden een scala aan mogelijkheden. 

  • Maandagen: Stadsboerderij Pluk (13:00 - 15:00 uur) - Game on! Start de week met spelletjes en goede gesprekken. Hoe gaan we de wereld veroveren? 
  • Dinsdagen: Stadsboerderij Pluk (13:00 - 15:00 uur) - Natuurtocht: pluk de middag en geniet van rust, dieren, en al het moois dat Pluk te bieden heeft. 
  • Woensdagen: Reakt Platinaweg (13:00 - 15:00 uur) - Breek de week met creatieve workshops van kleding recyclen tot Remake tot graffiti. 
  • Woensdagen: Reakt Haagse Zaak (16:00 - 20:00 uur) - Over de kook: gezelligste kook-workshop waarin we samen kopen, maken, eten, en zijn... 
  • Donderdagen: Reakt Carrousel (13:00 - 17:00 uur) - Ontdek wekelijks een andere Reakt-locatie, van sport tot kunst tot muziek. 
  • Vrijdagen: Reakt De Post (9:30 - 19:30 uur) - Supermarkt safari, herstelgroep, leuke uitjes, met gratis lunch en avondeten. 

Wie kan deelnemen en hoe aan te melden?  

Alle jongeren onder de 30 jaar in behandeling of onder begeleiding in Haaglanden zijn welkom! Aanmelden is verplicht en kan via m.kasten@youz.nl of m.tjin@reakt.nl. Op vrijdagen geldt vrije inloop.