25 januari 2024

Masterclass Autisme en seksualiteit start binnenkort

Collega’s Kirsten Visser en Frieda Boudesteijn van Sarr Autisme hebben afgelopen maanden in samenwerking met de Parnassia Academie een masterclass ontwikkeld, die is bedoeld als ‘train de trainer’, om behandelaren op te leiden om psychoseksuele onderwerpen bespreekbaar te maken tijdens de behandeling van jongeren met autisme.

 

De deelnemers worden opgeleid als Ik Puber trainer en kunnen na de training jongeren met autisme, seksuele voorlichting en psycho-educatie over de puberteitsveranderingen geven middels het bespreken van werkbladen van de Ik Puber training. Er is tijdens de masterclass aandacht voor de specifieke uitdagingen die de puberteit met zich meebrengt bij jongeren met autisme, zoals genderdiversiteit, relaties en het aangeven van wensen en grenzen.

Bespreekbaar maken

Tijdens de masterclass leren behandelaren hoe zij jongeren met autisme kunnen ondersteunen in hun psychoseksuele ontwikkeling door de inzet van de Ik Puber- training. Ook leren behandelaren hoe zij om kunnen gaan met seksuele diversiteit en genderdysfore gevoelens bij jongeren met autisme en met signalen van seksuele problemen.

De Masterclass bestaat uit  twee online webinars en een live  trainingsdag op 7 maart De masterclass wordt afgesloten met een online intervisie.
Inschrijven is mogelijk tot 1 maart.

Accreditatie is aangevraagd bij het SKJ, de aanvraag loopt nog.
 
Meer weten en inschrijven?