13 december 2023

Nieuwe samenwerking tussen Youz en De Break wordt vervolgd

Youz is in oktober een nieuw samenwerkingsverband aangegaan met De Break in Nieuwerkerk waarbij ook collega’s van Youz tijdelijk gedetacheerd worden. De nieuwe samenwerking zal door de positieve bevindingen worden voortgezet in 2024.

 

Teamcoördinator bij Lupine Kliniek Wesley Wolst: "Vanuit verschillende specialismes wordt samengewerkt om jongeren die thuis vastlopen uit regio Midden-Holland bij De Break te begeleiden. Vanaf een centrale locatie in Nieuwerkerk kijkt een multidisciplinair team met verschillende perspectieven naar een casus waardoor een jongere beter geholpen wordt. We zijn hier erg blij mee.”

Meer rust

Er wordt al langer samengewerkt tussen Youz en andere Break-locaties, maar sinds enkele maanden dus ook in Midden-Holland. De Break streeft ernaar om een opname in een kliniek te voorkomen, door een jongere tijdelijk uit een situatie te halen en ouders meer tot rust te laten komen. Dit kan tot maximaal een half jaar. Jongeren tussen de 6 en 18 jaar verblijven een aantal dagen per week bij De Break. Het verblijf maakt onderdeel uit van een integraal plan. Er worden samen boodschappen gedaan en andere activiteiten ondernomen. Naast het tijdelijke verblijf op De Break wordt er begeleiding in de thuissituatie geboden. Dit om met elkaar te werken aan het perspectief dat de jongeren (weer) thuis kunnen blijven wonen.

Doordat  enkele Youz-collega’s gedetacheerd zijn bij De Break, kan een jongere die ook bij De Break vast dreigt te lopen eerder en meer zichtbaar in beeld komen. En door de kortere lijntjes zal een jongere sneller geholpen kunnen worden in een van de klinieken van Youz.

 De Break - Omdat ieder kind een thuis verdient