19 december 2023

Youz neemt Polikliniek Haaglanden Pluryn over

Youz neemt per 1 januari 2024 de Polikliniek Haaglanden van Pluryn in Voorburg over. Polikliniek Haaglanden is een expertisecentrum dat kinderen en jongeren (0-21 jaar) met trauma’s en/of hechtingsproblemen behandelt en diagnoses stelt.

 

De overdracht aan Youz heeft geen gevolgen voor kinderen, jongeren en hun ouders. De zorg gaat gewoon door. De medewerkers van de polikliniek gaan mee over naar Youz. Ook blijft de polikliniek op hetzelfde adres gevestigd.   

De activiteiten van Polikliniek Haaglanden passen niet meer binnen de langetermijnstrategie van Pluryn. In het strategisch beleidsplan 2022-2025 staat dat Pluryn op de terreinlocaties complexe zorg biedt aan een groep zeer kwetsbare jongeren en volwassenen. Ambulante zorg en poliklinieken van Pluryn moeten aansluiten op deze residentiële zorg. Voor Polikliniek Haaglanden geldt dat deze te ver buiten het werkgebied van Pluryn gevestigd is en daarmee niet ondersteunend aan de zorg die we op de terreinlocaties verlenen. In Youz is een geschikte overnamekandidaat gevonden, die de specialistische zorg van Polikliniek Haaglanden kan continueren.

“Daar zijn we heel blij mee. Mede namens collega-directeur Susan van der Woude wil ik alle medewerkers van Polikliniek Haaglanden enorm bedanken voor de fijne samenwerking en hun inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren in de regio. Gelukkig gaat die zorg gewoon door. Heel veel succes en werkplezier gewenst bij Youz", aldus Joyce van Spaandonk, directeur Bedrijfsvoering van ZVE Valkenheide, waaronder de polikliniek nog tot 1 januari valt.

Arlette van Amerongen, directeur Zorg van Youz in Haaglanden: “We zijn blij om de collega’s van Pluryn in Voorburg op te nemen in onze organisatie. Het aanbod van de polikliniek is een waardevolle aanvulling op onze huidige aanbod. Binnen Youz zullen wij de collega’s van het team hartelijk welkom heten en samen met hen de verdere samenwerking vormgeven om de zorg aan kinderen en jongeren voort te zetten.”