Paginakop locaties

Nijmegen De Ruyterstraat

Nijmegen De Ruyterstraat

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.

Voor wie zijn we er

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 24 jaar en hun gezin met psychische problemen waardoor zij bedreigd worden in hun verdere ontwikkeling.

Problemen die we behandelen

Bij ons werken mensen die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en het behandelen van klachten die ontstaan uit:

Hoe wij helpen

Iedereen die bij ons in behandeling komt, krijgt een behandeling op maat. Dit kan via individuele therapie of groepstherapie. Ook bieden wij begeleiding voor de ouders van kinderen die bij ons in behandeling zijn. Uiteraard volgt er altijd eerst een intake. Afhankelijk van jouw wensen kan de behandeling bestaan uit: ouderbegeleiding en gezinsgesprekken, psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, vaktherapie beeldend, psychotherapie, behandeling met medicatie, systeemtherapie, EMDR, groepstherapie en ouder-kind behandeling/psychotherapie.

Ons team

Ons team bestaat uit diverse behandelaars: (kinder- en jeugd)psychiater, psychiater volwassenzorg, klinisch psycholoog, psychotherapeuten, gz-psychologen, orthopedagogen en ondersteunend personeel.

Aanmelden

Er is altijd een verwijzing nodig van een arts (huisarts, kinderarts of andere medisch specialist) of een buurtteam/gemeente.

Aanmeldingen kinderen en jongeren

Een kind of jongere kan aangemeld worden via het online aanmeldformulier, via zorgdomein of via telefonisch overleg (tel. 088 358 88 40). Wij hebben contracten met de meeste gemeentes in de regio.

Aanmeldingen volwassenzorg

Volwassenen tot 25 jaar kunnen zich met een verwijsbrief online aanmelden via onze website, via zorgdomein of na telefonisch overleg. Een verwijsbrief moet altijd aan de volgende eisen voldoen: een verwijzing naar de specialistische ggz, de AGB-code van de verwijzer, de datum en de reden van de verwijzing ((vermoeden) DSM V stoornis).

ZorgDomein:

GGZ: Youz: geef bij de aanmelding aan dat het voor Youz Nijmegen is. Ook is er een speciaal aanmeldpunt voor de tranisitieleeftijd (16-24 jr.).