Youz online

Youz online

Vanuit huis, school of werk (een deel van) de behandeling volgen? Dat kan!

Youz online maakt het mogelijk om vanuit huis behandeling te ontvangen via interactief, online face-to-face contact. Op deze manier probeert Youz de zorg toegankelijker te maken en tegenwoordige manier van communiceren. Ook zorgt deze manier van behandelen er voor dat tijd en kosten worden bespaard.

Youz online kan op verschillende manieren worden ingezet:

  • Groepscursussen als onderdeel van een behandeling, zoals psychoeducatie groepen waarbij er ook online face-to-face contact is met andere kinderen, jongeren of ouders. De cursussen worden zowel overdag als ’s avonds aangeboden.
  • Volledige online, individuele behandeling van het kind/de jongere.
  • Volledige online, individuele ouderbegeleiding.

Deze cursussen en behandelingen worden aangeboden via de Online School, volgens de Live Online Leren (LOL) methodiek. De behandelaar heeft via een Live Online klaslokaal contact met het kind/de jongere of ouders. Dit wil zeggen dat er van achter de laptop live contact is via een microfoon/headset en een webcam. Iedereen kan de cursus of behandeling volgen vanuit elke gewenste locatie. Het enige dat hiervoor nodig is, is een computer/laptop, tablet of smartphone. Het is online, maar wel met de gewenste interactie die je bij face-to-face bijeenkomsten gewend bent. Interactie staat centraal.

De behandelingen worden ondersteund door online modules. Daarnaast wordt er een e-community beschikbaar gesteld waar kinderen, jongeren en ouders vragen kunnen stellen aan elkaar, informatie kunnen vinden en kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Meer informatie over de Youz online

Lees ook de speciale folder voor jongeren over Youz online.
Ook voor de ouders hebben we een folder.

Zijn er nog vragen? Mail dan naar: digipolijeugd@youz.nl